0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Все про мультифактурних вертикальних жалюзі

Мультифактурні жалюзі це особливий вид жалюзі, за допомогою якого можна відтворити найсміливіші і нестандартні дизайнерські рішення. При установці таких систем з'являються можливості оформлення не тільки офісних приміщень, а й урізноманітнити домашній інтер'єр оригінальною сонцезахисної системою. Оформлення вікон буде особливо ефектним завдяки безлічі сучасних рішень, які дозволяють реалізувати мультифактурні жалюзі.

Основний принцип мультіфактура це можливість використовувати поєднання різних матеріалів, як за кольором, так і за фактурою на одному виробі. Також жалюзі з мультіфактура додатково комплектуються грувером, який закриває карниз тканиною і повністю приховує від очей всі механізми жалюзі.

Особливості конструкції

Ламелі мультифактурних жалюзі розміщуються, як і стандартні вертикальні тканинні жалюзі на одному карнизі. При необхідності жалюзі чудово поєднуються з рулонними шторами і день ніч для додання повного затемнення при необхідності.

Зверніть увагу, що завдяки правильно підібраним матеріалами можна з легкістю змінити дизайн інтер'єру і жалюзі не є винятком. Адже за допомогою правильних тканин можна з легкістю додати як особливий вишукування всьому інтер'єру, так і перевантажити його складними елементами і він буде здаватися нагромадженням і перевантаженим. Тому при компонуванні мультифактурних жалюзі варто звертати увагу не тільки на саму конструкцію жалюзі, але і представляти, як вони будуть поєднуватися з іншими елементами інтер'єру. Також не варто забувати, що основна функція жалюзі це захист помщеенія від сонячного світла і при правильній комбінації тканин можна отримати красиву гру між світлом і тінню.

Класичний варіант збільшення простору це світлі тканини в невеликій темній окантовці. Для додання контрасту можна використовувати різнокольорові рішення, але врахуйте контрастні кольорові жалюзі підібрати буде не так-то просто, тому що яскравими шторами легко перевантажити інтер'єр і замість спокійних тонів отримати занадто яскраве насичене приміщення. Тому часто штори відрізняються від загального кольору кімнати на пару тонів в світлішу або темну сторону.

Враховуйте що кімнати різні за призначенням не завжди виконані в однакових стилях, тому штори які збиралися для кухні або дитячої можуть не підійти в спальню, бо будуть дуже яскравими. З іншого боку світлі штори для вітальні не підійдуть для кухні тому як можуть бути занадто нудними.

Мультифактурні жалюзі дозволяють реалізувати безліч сміливих дизайнерських рішень, вони підкреслюють неповторний стиль кімнати, а наші фахівці допоможуть підібрати правильне поєднання колірних відтінків і фактур.

Основні переваги мультифактурних жалюзі

  1. Різноманітність - мультифактурні жалюзі можна адаптувати для будь-якого інтер'єру. Завдяки комбінації різних колірних рішень дизайнеру відкривається широкий спектр можливостей для реалізації безлічі різноманітних рішень. Такі жалюзі чудово підійдуть як для офісу, так і в домашній інтер'єр.
  2. Виконання будь-яких дизайнерських рішень для різних типів вікон. Незалежно від розміру вікна завжди можна закрити його красивими мультифактурні шторами.
  3. Унікальність - жалюзі виготовляються під будь-який інтер'єр індивідуально і тут немає готових рішень. Тому кожен виріб виходить індивідуальне за зовнішнім виглядом. А завдяки наявності більше 1000 різних тканин ви точно можете бути впевнені, що саме ваша комбінація з унікальним малюнком буде тільки на ваших вікнах і ніде більше.
  4. Легкість у догляді, матеріал для мультифактурних жалюзі найчастіше це тканини з поліестеру з пилевідштовхуючий просоченням. З цього жалюзі не накопичують пил, навіть при появі незначних забруднень досить пройтися по ним щіткою або вологою губкою.
  5. Гарантія якості на всю продукцію.

Варіанти застосування в інтер'єрі

Мультифактурні жалюзі ідеально підходять для всіх типів приміщень з різними призначеннями. Завдяки широким можливостям в комбінаціях тканин ви можете зібрати суворе лаконічне виріб для офісу, так і яскраві барвисті жалюзі для дитячої або на кухню. Особливо добре такий вид жалюзі виглядає в громадських місцях, де зовнішній вигляд має значення. Наприклад, в приймальні або в кафе а враховуючи простоту в догляді це ідеальний варіант тому що не завжди є можливість прати гардини і залишати вікна без штор.

Де замовити мультифактурні тканинні жалюзі?

На нашому сайті представлений великий вибір тканин, ви можете попередньо ознайомитися з кольорами і продумати малюнок на майбутніх жалюзі. Ми є виробником, тому ціна на всі види виробів вас приємно здивує. Вартість виробу розраховується виходячи з розміру жалюзі і використовуваних тканин. При виборі більш дорогих тканин вартість готового виробу може відрізнятися в кілька разів, тому ми рекомендуємо прораховувати різні варіанти в он-лайн калькуляторі який відразу покаже актуальну ціну на готовий виріб.

Мультифактурні жалюзі можуть стати справжньою родзинкою завдяки комбінації між дизайном і функціональністю. Найчастіше такі жалюзі виготовлені з тканини в комбінації з пластиковими елементами в залежності від кількості шарів. Нижня частина виконується переважно з поліестеру, так як в ньому найбільше варіантів забарвлень і можна зібрати різноманітні комбінації кольору і фактури. Не варто забувати, що кожна тканина має свою вартість і впливає на загальну вартість виробу.

  1. Для створення унікальних двоколірних ламелей вони зшиваються на виробництві та закриваються декоративними пластиковими вставками. Тому для заміни найчастіше необхідно звернутися до виробника, так як купити в магазині нові аналогічні ламелі може бути проблематично.
  2. Малюнок на ламелях створюється декількома варіантами, або тканину зшивається з декількох частин, або накладається одна на іншу і місце з'єднання закривається декоративною пластиковою накладкою. Це можна помітити, що на всіх видів продукції подібного типу, на переходах між кольором ставляться невеликі накладки.
  3. Грувер можна додавати як в класичні вертикальні жалюзі, так і в мультифактурні, але найчастіше більшість класичних виробів збираються без Грувер так як він впливає на вартість. Але в мультіфактура застосування Грувер обов'язково, так як самі по собі жалюзі мають більш вишуканий зовнішній вигляд, тому залишати відкритим карниз неприпустимо.

Для виготовлення мультифактурних жалюзі найчастіше використовуються заздалегідь підготовлені ескізи, які дозволяють визначити малюнок на виробі. Тому як його необхідно попередньо візуалізувати, щоб розуміти, як конструкція буде виглядати і де краще змістити тканину або додати прикрас, щоб все виглядало цільної конструкцією. У більшості випадків малюнок на жалюзі складається індивідуально і потім збирається на виробництві, тому ми рекомендуємо звертатися до перевірених виробників, щоб уникнути помилок при складанні готового виробу.

Після складання ескізу для жалюзі слід підібрати тканини, з яких буде збиратися малюнок, нагадуємо, що тканини можуть сильно відрізнятися за ціною і це впливає на підсумкову вартість виробу, тому з 1000 варіантів слід уточнити які серії варто розглядати, щоб відразу прибрати зайве прості або дорогі варіанти і визначатися в необхідному ціновому сегменті.

Також одним з важливих аспектів є правильне визначення розміру, так як малюнок в майбутньому збирається під необхідну ширину і вираховується потрібну кількість ламелей, при коригуванні розмірів слід заново збирати макет, тому як кількість ламелей зміниться, і малюнок буде відрізнятися. Також при замірах варто враховувати правила для вертикальних жалюзі, якщо установка на отвір, то заздалегідь необхідно додати по 10см на ширину і висоту щоб виріб перекривало весь проріз і не було засветов по краях.

Установка мультифактурних жалюзі

  1. Попередньо розмічається місце кріплення кронштейнів або кліпс залежно від типу монтажу.
  2. Встановлюються стінові кронштейни або стельові кліпси (монтаж необхідно проводити по горизонтальному рівні, інакше карниз буде зафіксований не рівно).
  3. Установка карниза на кронштейни. Звертайте увагу, з якого боку будуть перебувати ланцюг і шнур управління, так як карниз універсальний його можна встановити будь-якою стороною.
  4. Установка ламелей на бігунки.
  5. Після установки ламелей в нижню їх частину необхідно встановити вантажі.
  6. Установка нижньої сполучної ланцюга, для цього з'єднайте кожен вантаж один з одним за допомогою спеціальних зачепів, зачепи фіксуються на спеціальні вуха на вантажах. Чи не пропускайте зачепи, інакше нижня ланцюг буде провисати.

Мультифактурні жалюзі для дому та офісу

Вертикальні тканинні жалюзі це незвичайні і оригінальні вироби які мало де зустрічаються, а завдяки унікальним малюнкам кожен виріб виходить індивідуальним і робиться під вимоги клієнта.

Мультифактурні жалюзі добре виглядають у випадках великих виробів. Максимально можливі параметри конструкції до 4м в ширину і до 6м в висоту. Такі вироби добре підходять для установки на широкі прорізи або на стелю до статі, такий варіант добре підійде на кухню, вони займають мало місця і набагато практичніше стандартних тканинних штор.

Мультифактурні жалюзі мають аналогічний функціонал з вертикальними, ламелі пересуваються в ліву або праву сторону, а також повертаються навколо своєї осі. Управління здійснюється за допомогою ланцюга і шнура, шнур відповідає за рух ламелей, а ланцюжок за поворот.

Залежно від рішення дизайнера, жалюзі можна закріпити усередині віконного отвору, або на стіні а також на стелі або в заготовленої ніші. Найчастіше жалюзі закривають отвір до підвіконня, але в спальні або вітальні добре виглядають довгі ламелі від стелі до підлоги, крім того такі жалюзі візуально збільшують висоту кімнати.

При поєднанні різних ламелей досягається об'ємний ефект жалюзі а краю виконуються хвилями або арками. Унікальна технологія виготовлення дозволяє створити мультифактурні жалюзі для будь-якого стилю від мінімалізму до класичних варіантів з переважанням дерева, а просочені спеціальним складом тканини не вигоряють не сонце і не накопичують пил.

На кухню добре підійдуть короткі жалюзі у вигляді арки, вони пропускають достатню кількість світла і створюють приємну обстановку в інтер'єрі. Оформлення такими жалюзі буде не тільки практичним, але і наповнює простір соковитими фарбами і стає родзинкою інтер'єру.

Якщо Ви зважилися оформити спальню за допомогою мультифактурних жалюзі, ми рекомендуємо використовувати поєднання світлих або пастельних тонів щоб не перевантажувати простий мікроклімат спальні або вітальні нагромадженням великої кількості прикрас. Це частково суб'єктивна думка, так як інтер'єр у всіх індивідуальний з цього можливо саме для вас підійдуть яскраві мультифактурні жалюзі в комбінації з іншими елементами інтер'єру.

Але все ж вертикальні жалюзі навіть в варіанті мультіфактура ідеально підходять для офісів і кабінетів, завдяки рівним геометричним лініям вони делікатно вписуються в офіційний стиль приміщення і доповнюють його, надаючи фарб і елегантності. Особливо стильно виглядають довгі коридори з мультіфактура і великі вікна.

У виробництві мультифактурних жалюзі застосовуються алюмінієві деталі, склопластик і поліестер, в поєднанні таких елементів можна домогтися об'ємного зовнішнього вигляду на жалюзі без втрати функціональності вироби. Найчастіше виготовляються жалюзі у вигляді арок або хвилі а також рівні геометричні фігури, все залежить від ваших уподобань і стилю інтер'єру де встановлені жалюзі.

Верхня частина жалюзі прикрашається за допомогою Грувер, він же декоративний Валанс на якому кріпиться тканину аналогічна ламелей або в контрасті з ними, якщо потрібно окреслити контури вироби. Грувер фіксується за допомогою спеціальних кронштейнів і утримується на карнизі, при цьому він ніяк не впливає на функціональність виробу, а тільки надає йому естетичний зовнішній вигляд.

Вертикальні мультифактурні жалюзі дуже прості у використанні, довговічні і практичні в порівнянні з класичними гардинами. Вони не вигоряють на сонці і прості в догляді, ніж сильно відрізняються від інших видів сонцезахисних систем із застосуванням інших типів тканини.

Мультифактурні жалюзі здатні з легкістю затьмарити інші види виробів тому як візуально збільшують висоту приміщення і при установці від стелі до підлоги візуально збільшують висоту приміщення. Це прекрасне рішення для використання в кімнатах з низькими стелями щоб додати простору і легкості в інтер'єр.

Зверніть увагу, карниз для вертикальних жалюзі універсальний і дозволяє встановити виріб будь-якою стороною, завдяки чому вони відрізняються за типом управління так як ланцюжок з шнуром можна розмістити як зліва, так і справа.

1 тип - Жалюзі відкриваються до управління, при відкриванні жалюзі все ламелі будуть зібрані біля ланцюга управління.

2 тип - від управління, тобто з одного боку буде знаходиться ланцюжок а з протилежного ламелі в зібраному вигляді.

3 тип - Ламелі роз'їжджаються від середини в сторони. В такому випадку половина ламелей буде зліва, а половина справа.

4 тип - ламелі збираються до центру карниза, тобто коли жалюзі повністю відкриті, то все ламелі будуть знаходитися в середині. Такий варіант добре підходить якщо необхідно закрити відразу два вікна за допомогою одного карниза, між такими вікнами може перебувати простінок на якому ідеально помістяться ламелі, в такому варіанті добре підходить 4 тип управління.

8 тип - являє собою аналог 3 типу, але складається з двох карнизів. У такому варіанті бігунки підганяються максимально близько до краю карниза і обидва карниза ставляться в стик один до одного, ніж складається враження єдиної конструкції, але так як жалюзі встановлені на двох карнизах то і управління буде відповідно два, одне ліворуч, а інше праворуч від вікна.

Варто також враховувати один момент, при переході кольору ламелей застосовуються спеціальні пластикові накладки, які не пропускають світло, тому нижня частина жалюзі найчастіше просвічується, а верхня де знаходиться малюнок, буде більш щільною який не проникає світло. Варто враховувати цей момент, якщо кімната знаходиться на затіненій стороні і сама по собі отримує мало сонячного світла не варто робити великий малюнок на жалюзі щоб не затемнювати кімнату ще сильніше.

Можна сказати що мультифактурні жалюзі це незвичайний предмет інтер'єру, який служить нестандартним доповненням для будь-якого дизайну. Такі вироби нічим не поступаються портьєрам а й перевершують їх по функціональності і простоті у догляді.

По зручності використання мультифактурні жалюзі представляють безліч варіантів оформлення приміщень завдяки комбінуванню різних матеріалів і фактур це прекрасне рішення для оформлення всіх типів інтер'єру в кімнатах різного призначення. Вертикальні жалюзі добре підійдуть для декорування спальні або вітальні, кухні або дитячої, а також офісів або кабінетів. Також прекрасне рішення встановити жалюзі в бар або торговий центр, а також в клуб або інше громадське заклад.

Доглядати за ними дуже просто, тому як досить протерти тканину щіткою або вологою губкою і цього буде достатньо. Такий ефект досягається завдяки спеціальній пилевідштовхуючий просочення, яка не дає тканини накопичувати пил і сильно спрощує догляд за нею. У разі сильних забруднень або пошкоджень ми рекомендуємо замінити ламель цілком на нову, ми як виробник можемо з легкістю виготовити аналогічну ламель для заміни.