0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Рулонні штори: чому їх варто придбати

Жалюзі рулонні спочатку вважалися виключно офісним варіантом декору вікон. Однак, оцінивши по достоїнству переваги даних конструкцій, все більше людей стали встановлювати такого типу жалюзі в будинках і квартирах. Чим же примітні рулонні штори і чи варто їх купувати?

Конструктивні особливості

Популярні серед сучасників рулонні штори, відрізняються простотою конструкцій. Перед нами відріз щільної синтетичної тканини, підйомного типу механізм, вал для намотування полотна і короб для його зберігання. Управління (опускання і піднімання) шторами здійснюється за допомогою підйомного механізму. Розташований у верхній частині вікна вал збирає на себе тканину. Деякі конструкції обладнані спеціальним коробом, який надає виробу естетичної привабливості.

Жалюзі рулонні на вікна можуть бути обладнані різними підіймальними механізмами (зокрема, автоматичним, пружинним, ланцюговий або шнуровочним). Найзручніший варіант - автоматичний. Наявність пульта дистанційного керування або спеціального перемикача дозволяє контролювати висоту штор на відстані. Такі конструкції часто встановлюють на високі і мансардні вікна, оскільки механічне управління відкриттям і закриттям таких штор може викликати деякі труднощі.

Переваги рулонних штор

Рулонні жалюзі залучають зовнішньою простотою і одночасно - стильним виконанням. Такий вид штор підходить для будь-якого інтер'єру. Виконані в спокійних пастельних відтінках вироби підкреслять стиль і елегантність приміщення. Яскраві, тематичні та з візерунками тканини, вони будуть виділятися на тлі меблів і інших текстильних виробів.

До інших переваг конструкції відносять:

  • відсутність складнощів з монтажем, експлуатацією та доглядом;
  • зручне регулювання інтенсивності освітлення приміщення;
  • наявність пилевідштовхуючий просочення;
  • широкий вибір кольорів і дизайнерських рішень;
  • можливість поєднання з фіранками;
  • вільний доступ до віконного отвору і підвіконню.

Різновиди роликових жалюзі

Рулонні штори для вікон виготовляються в широкому асортименті. Бувають відкриті і закриті конструкції.

Перші - відкриті - представляють собою простий механізм, управління яким відбувається завдяки наявності ланцюжка з обважнювачів. Жалюзі закритого типу мають раму. У верхній частині розташований короб, по боках - напрямні. Такі штори коштують дорожче, але при цьому вони характеризуються високою міцністю і тривалим терміном експлуатації.

Як матеріали для виготовлення жалюзі застосовують:

  • бавовна;
  • нейлон;
  • фибергласс;
  • поліестер.

Також можуть виготовлятися жалюзі з тканини натуральної, але перераховані вище варіанти вважаються найбільш зносостійкими. Найбільш зручними в експлуатації є рулонні штори з поліестеру, купити які можна в нашому магазині «Pro-Shto». Рулонні штори - відмінний захист для офісних і житлових приміщень від активного сонячного освітлення.