0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Різновиди римських штор різних типів

Серед інших сучасних сонцезахисних систем, римські штори в інтер'єрі виділяються практичністю і функціональністю. Вони будуть мати гарний вигляд як на вікнах житлового приміщення, так і в офісі, клубі або ж ресторані. Конструкція підбирається в залежності від особистих уподобань, полотно може бути цілісним або ж за допомогою спеціальних рейок утворювати оригінальні складочки. В інтернет-магазині ProShto, Ви зможете замовити римські штори різних кольорів і фактур. У покупців особливою популярністю користуються фіранки з синтетичних матеріалів. Полотно з поліестеру обробляють спеціальною речовиною, завдяки якому виріб не вигорає під сонячними променями, має підвищену зносостійкість і опірність до забруднень.

Різновиди сонцезахисних систем такого типу

Готові римські штори бувають двох видів:

  • каскадні;
  • класичні.

Конструкція класичної моделі в закритому вигляді складається з гладкого тканинного полотна, якщо виріб відкрити, вікно прикрасять гарні оригінальні складки. Кімната з такими фіранками на вікнах виглядає дуже затишною. Ширина даного варіанту не повинна перевищувати півтора метра, при бажанні Ви можете підібрати багатосекційні сонцезахисні системи.

Як правильно підібрати виріб

Вибираючи римські штори для кухні, фахівці радять звертати увагу на пристрій і розташування вікон, обстановку і стиль в приміщенні. Дуже важливо враховувати функціональні особливості, часто вони будуть опускатися / підніматися, ступінь затемнення в кімнаті. Для того щоб фіранки такого типу ефектно виглядали на вікнах, потрібно грамотно підібрати колір, принт і фактуру, враховувати найдрібніші деталі інтер'єру. Завдяки підкладці, жалюзі знаходить додаткову теплоізоляцію і світлонепроникність.

Римські штори готові монтуються як на цілісному віконному отворі, так і на окремій стулці. Кріплення буває стельових або стінним, монтаж здійснюється за допомогою карнизів або ж без них. Конструкція складається з алюмінієвого профілю з додатковим механізмом управління. Карнизи діляться на три типи:

  • класичні;
  • міні;
  • скіс.

Якщо ваше вікно виходить на північну сторону, дизайнери рекомендують підбирати виріб теплих тонів, це допоможе Вам значним чином оживити кімнату. Якщо штора підбирається для кухні, від натуральних матеріалів краще відмовитися. Сонцезахисні системи з поліестеру набагато довговічніше і практичніше в експлуатації. У разі забруднення жалюзі завжди можна зняти з карниза і випрати руками або ж в машинці.