0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Як вибрати штори на пластикові вікна

Жалюзі допомагають вирішити одночасно дві задачі. По-перше, вони виступають надійним засобом захисту від палючих сонячних променів. А по-друге - здатні прикрасити приміщення і надати йому додаткового затишку. Але щоб обидві функції були виконані на всі сто необхідно правильно підібрати жалюзі. І ми Вам в цьому допоможемо.

Жалюзі: популярні типи і їх особливості

Найперше на що слід звернути увагу при виборі сонцезахисної системи для вікон, це її тип. Саме від цього критерію залежить зручність використання, зовнішній вигляд і можливість зручного сполучення з віконними і дверними отворами.

Вертикальні

Ламелі даного типу сонцезахисту для вікон розташовані перпендикулярно до підлоги. А це робить їх дуже схожими на класичні штори. Вертикальні конструкції добре поєднуються з розсувними дверима, великими вікнами і арочними прорізами. Конструкція з вертикальних смужок добре пропускає повітря, завдяки чому приміщення добре вентилюються.

Регулюються жалюзі за допомогою спеціального механізму, який дозволяє фіксувати ламелі під різним кутом. А це дає можливість створювати в приміщеннях необхідний рівень освітленості в залежності від часу доби і потреб. Сам матеріал просочений пиловідштовхуючими і вологостійкість просоченнями, що дозволяє використовувати їх в будь-яких приміщеннях і не викликає труднощів в процесі догляду.

Найчастіше вертикальні жалюзі використовують у виховних і навчальних закладах, а також у лікарнях, салонах краси та інших громадських організаціях.

Вибираючи жалюзі даного типу необхідно визначитися з шириною ламелей. Чим більше вікна, тим ширше вони можуть бути. Це дозволить зберегти пропорції простору і зробити його більш затишним.

Не менш важливо і напрямок відкривання віконної стулки. Від цього буде залежати спосіб відкривання ламелей і серед можливих варіантів: зліва направо, справа наліво або в сторони.

Горизонтальні

Це, мабуть, самий популярний тип жалюзі як для будинку, так і для офісу. Ламелі в даному випадку розташовані паралельно до підлоги, а сама конструкція відрізняється простою і надійністю.

За рахунок тонких ламелей і зручного механізму, який регулює кут їх нахилу вдається добре регулювати світловий потік і добиватися максимального затемнення. Для виготовлення ламелей використовується не тільки алюмінієвий профіль, але і натуральні матеріали - дерево або бамбук.

Своєю популярністю горизонтальні жалюзі зобов'язані не тільки невисокою ціною, але і можливістю вибирати спосіб монтажу і колір ламелей. Їх можна кріпити на весь віконний проріз, так і на окремі стулки, що полегшує експлуатацію металопластикових вікон.

Рулонні штори

Даний тип сонцезахисту складається з тканинних полотен і спеціального ролика, на який вони намотуються при піднятті. Рулонні штори добре захищають приміщення від сонячного світла, а також можуть стати оригінальним предметом інтер'єру. Такі штори можна опускати і піднімати на потрібний рівень. А завдяки різноманітності тканин, які можна використовувати для їх виготовлення можна досягти як повного затемнення, так і легкого напівтемряви.

Рулонні штори також можна кріпити по-різному. Наприклад монтаж на кожну стулку забезпечує надійне прилягання до склопакетів, а стінне кріплення закриє весь отвір.

Плісе

Однією з різновидів жалюзі є штори-плісе. Вони складаються з цілісних полотнищ плісировані тканини. Це дозволяє їм красиво збиратися на вікнах і надавати приміщень особливого шарму.

Така конструкція встановлюється прямо на вікно, а розташовані внизу полотна обважнювачі є частиною механізму жалюзі. Штори плісе можуть виступати як самостійним аксесуаром для оформлення вікон, так і доповнюватися класичними варіантами.

З яких матеріалів вибрати жалюзі

Кожен тип сонцезахисту відрізняється не тільки зовнішнім виглядом, але і матеріалами, які використовуються в процесі виготовлення ламелей і всієї конструкції в цілому. Для жалюзі використовують:

  1. Дерево. Прекрасний зовнішній вигляд, натуральність і можливість використовувати в будь-якому стилі роблять жалюзі з дерева універсальним способом прикрасити вікна. Крім масиву дерева при виробництві ламелей використовують бамбук, який відрізняється особливою текстурою і стійкістю до біологічного руйнування.
  2. Алюміній. Прості і одночасно надійні жалюзі підійдуть для приміщень будь-якого призначення. Вони не боятися вологи, а можливість фарбувати ламелі в будь-який колір дозволяє вибрати максимально придатний варіант.
  3. Тканина. Крім вибору кольору і візерунка на тканинні полотна можна наносити фотодрук і малюнки. Також тканини обробляють спеціальними складами, які спрощують догляд і не накопичують статичну електрику.

Отже, сучасний вибір типів жалюзі, а також матеріалів для їх виготовлення різноманітний. А це дозволяє підібрати ідеальний варіант для створення неповторного дизайну в домашніх, офісних і громадських приміщеннях.