0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Як легко вибрати колір для рулонних штор

При виборі забарвлення для штор є кілька простих правил, не обов'язково бути фахівцем, щоб легко підібрати гарне поєднання кольорів, головне дотримуватись кількох простих правил. Важливо при виборі відштовхуватися від стилю та дизайну інтер'єру, а також колірної гами усередині приміщення. Штора, яка сама по собі добре виглядає в магазині, може зовсім не підійти для вашого приміщення. Тому визначте основні кольори кімнати і, по можливості, стиль виконання, після чого можна перейти до вибору штор.

Якщо дизайн кімнати вже готовий і штори монтуються за фактом, міняти готовий інтер'єр ви не будете, тому вікно повинне відповідати загальному стилю або не виділятися на його тлі. Найчастіше безпрограшний варіант буде бежевий, сірий або білий колір тканини. Такі штори практично не змінюють інтер'єр і при необхідності не впливають на його зміни, тому якщо ви захочете переклеїти шпалери, штори міняти не доведеться тому, як вони з ймовірністю підійдуть під новий колір стін.

За наявності великої кількості дерева та класичних дерев'яних меблів в інтер'єр добре підійдуть жовтий, червоний, зелений та рожевий колір. Такі варіанти добре підходять для меблів у коричневому кольорі або вкриті лаком натуральні відтінки дерева. Якщо меблі пофарбовані в інші кольори, відштовхуйтеся від інтер'єру.

Колір штор може відрізнятись від стін. Популярною думкою є підбір тканин аналогічний до кольору стін, але це не завжди правильно. У сучасному дизайні існує спеціальний стиль для таких приміщень, він називається монокольоровим, у такому стилі всі елементи відповідають, один одному за кольором та відтінками. Не будемо розглядати його красу, тому що у всіх своє почуття смаку і комусь подобається такий варіант, а комусь ні. Наприклад, монокольоровий зелений або синій інтер'єр може бути досить складно реалізувати при підборі меблів і шпалер, але якщо взяти білий колір ситуація кардинально зміниться. Якщо ж ви вирішили підбирати штори в монобарвний інтер'єр тканина повинна відрізнятися більш темну або світлу сторону щоб виділити світловий отвір на тлі стін.

Якщо ви все ж таки хочете зробити штори в один колір зі стінами, зверніть увагу на розміри штор та інших елементів інтер'єру. Якщо великі предмети виконані з більш насичених тонів, то штора повинна бути більш темного кольору. Якщо ви хочете кілька світлих штор є сенс закривати окремо кожну стулку невеликою системою, або весь отвір цілісним полотном.

При використанні великої кількості яскравих акцентів у приміщенні слід вибирати штори світлих відтінків. Це робиться з метою розбавити інтер'єр, тому що при надлишку яскравих відтінків кімната буде перевантажена контрастами, у такому разі яскраві фарби починають стомлювати, а не заряджати позитивом.

Аналогічна ситуація відбувається за наявності спокійних тонів у кімнаті. Штори можна зробити яскравих відтінків та надати інтер'єру яскравих фарб. Штори дають можливість при невеликих витратах сильно вплинути на інтер'єр, наприклад при наявності бежевих шпалер і світлих меблів одна штора яскравого кольору розбавить приміщення і додасть до нього яскравих фарб, такий метод набагато простіше, ніж переклеювати шпалери або міняти меблі. Крім того, вал з тканиною в шторах можна замінити за пару рухів і за наявності декількох тканин ви можете легко міняти вал і відтінки в приміщенні.

Крім кольору інтер'єру має значення розташування вікон у приміщенні. Найчастіше це стосується квартир, у яких різні кімнати дивляться в різні боки будинку і виходить ефект, де кожна кімната висвітлюється окремо або мінімально. Якщо вікна знаходяться на сонячній стороні, слід наголошувати на холодні кольори, освітлення і так досить і яскраві фарби в комплекті з жарким сонцем в літню погоду можуть здатися надто яскравими, але при установці блакитних або синіх штор ситуація зміниться і кімната здаватиметься трохи прохолоднішою ніж є насправді.

Якщо вікна виходять на північ або затінені іншими способами наприклад сусіднім будинком або деревами, то ситуація вийде протилежна, приміщення з нестачею світла краще завішувати шторами з жовтими бежевими або іншими теплими відтінками щоб отримати більше яскравих фарб.

Як колір штор впливає на освітлення

Тканини для рулонних штор поділяються на кілька типів, включаючи стандартні зі 100% поліестеру, а також спеціальні серії з ефектом повного затемнення, відображення світла та тепла та ін. змінює кількість освітлення. Для порівняння біла тканина ніяк не змінює сонячне світло і лише частково закриває його, це дозволяє закрити штори в денний час і кімната залишиться досить світлою. При цьому штора закриває прямі сонячні промені та прибирає відблиски з екранів моніторів. Але якщо вибрати темні відтінки тканин, наприклад, коричневі, то штора здаватиметься темнішою і світла буде відчутно менше. Не варто забувати, що яскраві контрастні відтінки швидше вигоряють на сонці, тому оранжеві або салатові штори швидше стануть бляклими порівняно з білими та бежевими.

Не вибирайте багато відтінків, щоб не перевантажувати приміщення різноманітністю фарб, два-три кольори буде достатньо для вибору загального стилю приміщення та розміщення акцентів. Саме двох-трьох кольорові приміщення виглядають стильно та лаконічно на відміну від перевантажених застарілих дизайнів.