0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Дерев'яні жалюзі, детальний розбір вироби

Дерев'яні жалюзі завжди залишаються виробом поза часом, як і інші предмети з натурального дерева жалюзі будуть актуальними як класичний елемент інтер'єру відповідний до всього. Крім того ламелі з дерева задають тон всьому інтер'єру, вони роблять його більш вишуканим і привабливим. Також не варто забувати, що натуральні матеріали зараз найбільш цінні в достатку пластика і металу натуральне дерево завжди буде у виграші.

Дерев'яні жалюзі можуть бути виконані в декількох варіантах ламелей яких матеріалів, наприклад, канадська липа (basswood) або натуральний бамбук з шириною ламелей від 50мм до 25мм. Дерево обробляється спеціальними складами, щоб уберегти його від вологи і вигорання що дозволяє тривалий час не турбуватися про збереження ваших жалюзі. Бамбук в свою чергу сам по собі більш стійкий до вологи, тому варто його розглядати для приміщень з підвищеною вологістю.

Жалюзі з дерева це одне з найкращих рішень для дачі або заміського будинку. Найчастіше в дачі використовуються максимально натуральні матеріали від предметів меблів до самої будівлі, тому дерев'яні жалюзі як не можна, до речі, доповнюють подібний інтер'єр. Найчастіше для додання особливої ​​дорожнечі і лиску використовуються жалюзі з темного дерева для додання особливого шарму в кімнаті. У свою чергу не варто забувати і про квартирах або особистому кабінеті, нежитлові приміщення також прекрасно підходять для розміщення дерев'яних жалюзі, вони додадуть кабінету благородний вид і підкреслять загальний інтер'єр.

Ламелі, виготовлені для дерев'яних жалюзі виготовляються із спеціально штампованих деревних волокон і додатково покриті лаком для запобігання вигоряння і деформації. Колір ламелей надається при фарбуванні або витримці в печі, при температурі дерево стає темніше і така забарвлення не змивається і не вигоряє. У комплекті з ламелями йдуть якісні європейські механізми, які витримують тривалий період експлуатації без необхідності заміни. На відміну від більш дешевих алюмінієвих жалюзі, дерев'яні вироби мають додаткові варіанти комплектації, наприклад ламелі можуть утримуватися як класичної мотузяною драбинкою так і широкої тканинної тасьмою яка надає виробу більш класичний зовнішній вигляд. Тасьма також перекриває отвори в ламелях при закритому положенні жалюзі і прибирає невеликі засвітки. Тасьма може бути підібрана як в колір ламелей, так і в контрасті з ними, що дозволяє створити більш унікальний виріб під ваш інтер'єр.

Бамбукові ламелі виготовляються зі спеціальних порід бамбука або з штампованих волокон, які за аналогією з деревом покриваються лаком. Бамбук не так давно почав використовуватися у виготовленні жалюзі, але він має безліч переваг, які дозволяють йому конкурувати з ламелями з дерева. Бамбукові ламелі мають ширші експлуатаційні характеристики, наприклад, вони менш схильні до вологи, не втрачають форму, мають меншу вагу в порівнянні з деревом, а також не схильні до високих температур, що особливо важливо при установці жалюзі на сонячній стороні.

Механізми

У дерев'яних жалюзі використовується кілька типів механізмів, в залежності від типу ламелей. При використанні ламелей 25мм шириною, навантаження на механізми невелика, тому використовується класичний варіант, або карниз системи Venus на моно управлінні. У разі застосування ламелей шириною 50мм навантаження на механізми підвищується і, отже, застосовується посилений тип механізмів з ширшим карнизом.

При використанні особливо важких ламелей система буде обладнана електроприводом в якості механізму управління. При використанні електроприводу управління проводиться за допомогою пульта або перемикача встановленого на стіну.

Монтаж

Для установки дерев'яних жалюзі спеціальних навичок не потрібно, система поставляється в зібраному вигляді і готова до установки. Для монтажу досить зафіксувати кронштейни на стулці або віконному отворі і закріпити карниз. Після кріплення на кронштейни жалюзі готові до роботи.

Догляд за дерев'яними жалюзі

Доглядати за виробом украй просто, прання категорично заборонена, а в іншому, досить акуратного догляду. Наприклад, прибирання пилососом або протирання вологою губкою без сильнодіючої хімії буде досить.

Плюси горизонтальних дерев'яних жалюзі:

Ідеальний зовнішній вигляд, добре підійдуть як для сучасних, так і для класичних інтер'єрів для дому та офісу;
Неповторний дизайн, немає аналогів дерев'яним ламелей, вони мають унікальний малюнок, який неможливо в точності повторити;
Створення затишку, найзатишніший варіант для прикраси інтер'єру, натуральні матеріали завжди цінуються за свій унікальний зовнішній вигляд;
Довговічність, на відміну від інших матеріалів дерев'яні ламелі мають високий термін служби завдяки захисному шару і якісним матеріалам. Ламелі не вигоряють на сонці і чудово утримують сонячне тепло, не пропускаючи його в приміщення, завдяки дерев'яним жалюзі ви зможете захистити інші предмети інтер'єру від вигоряння і тим самим продовжити термін служби улюблених меблів.
Натуральні матеріали програють іншим видам жалюзі хіба що у вартості, а також слабкістю до підвищеної вологи (хоча цю слабкість вдалося виправити за допомогою покриття ламелей лаком).