0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Як відремонтувати вертикальні жалюзі своїми руками

Вертикальні жалюзі, безумовно, це одні з кращих систем для великих вікон, саме з цієї причини такі жалюзі монтуються в школах і дитячих садках, а також в офісах з великими вікнами. Але згодом такі жалюзі стають непридатними, частково ламається фурнітура і ламелі вже виглядають не так як у перший день. Не варто відразу викидати такі вироби, адже вертикальні жалюзі складаються з безлічі ламелей, які можна легко відремонтувати і дати шторам друге життя.

Найчастіші поломки жалюзі - поломка вантажів ламелей, розрив шнура управління, поломка ланцюгів чи пошкодження тканини. Також є варіанти пошкодження механізмів, але це часто стосується бігунків і залежить від транспортування, в іншому механізми в жалюзі прості і досить міцні, щоб витримувати тривалу експлуатацію без пошкоджень.

Розглянемо, як зробити ремонт у разі пошкоджень жалюзі

Поломка нижніх обтяжувачів найчастіше полягає в пошкодженнях бічних вушок, так як сам по собі обтяжувач це монолітна пластикова конструкція, яку зламати досить складно, а ось слабке місце в них саме кріпильні вушка. Вушка можуть зламатися при незначних ударах об стіни або один, одного, в такому випадку потрібно замінити вантаж цілком, тому що ремонту такі деталі не підлягають. Для заміни вантажів достатньо від'єднати від них ланцюжок і витягнути вантаж із ламелі, він ніяк не закріплений.

Після того як ви позбулися старих вантажів на їх місце встановлюються нові та фіксуються ланцюжком.

Зверніть увагу на ширину ламелей на виробі, вони бувають 89мм або 127мм і вантажі по ширині повинні відповідати тканині. Досвідчені фахівці відразу визначають, яка ширина і замовляють відповідні комплектуючі, але якщо ви займаєтеся ремонтом раз на пару років, краще перевірити про всяк випадок.

Розрив шнура або ланцюга управління це поломки, які зустрічаються або при тривалій експлуатації, або при надмірному зусиллі, але найчастіше, щоб порвати шнур за нього потрібно потягнути з такою силою, що є шанс відірвати карниз від стіни, ніж обірвати шнур. Якщо все ж таки вам вдалося пошкодити шнури, для їх заміни потрібно зняти карниз і просмикнути шнур крізь бігунки і управління, якщо шнур обірвався, не варто діставати його відразу з карниза, щоб в майбутньому легко визначити, як правильно його просмикнути.

При обриві ланцюга управління ситуація подібна до шнура, але ланцюг просмикнути набагато простіше, для цього необхідно зняти бічну кришку і дістати шестерню зі шнуром, після чого на шестерню встановлюється новий шнур і виріб збирається в зворотному порядку. Щоб визначити необхідну довжину ланцюга та шнура, достатньо заміряти довжину комплектуючих, які були встановлені із заводу.

При пошкодженні ламелей є кілька варіантів, при забрудненні можна спробувати помити тканину, це не найкращий варіант, але в будь-якому випадку, якщо тканину зіпсуватися її завжди можна замінити, на нові ламелі.

Якщо ж тканина пошкоджена ґрунтовно і чищення не допоможе, достатньо замовити нові ламелі та зробити заміну. Щоб визначити довжину ламелей, ви можете заміряти готові ламелі ті, що вже встановлені на виробі і повідомити довжину як габаритну. При замовленні тканини краще вибирати аналогічну серію, швидше за все нова тканина, буде яскравіша і контрастніша в порівнянні зі старими ламелями, які частково вигоріли на сонці, але це краще ніж сидіти з пошкодженою негарною тканиною.

Бігунки - це невеликі механізми, які виконують відразу кілька функцій, фіксація ламелів, переміщення ламелів карнизом і поворот навколо своєї осі. Найчастіше бігунки досить прості за своєю конструкцією, тобто самі по собі при справній роботі вони не ламаються. Але в момент доставки якщо карниз ударити бігунками, то буває, вони ушкоджуються. При пошкодженні бігунків для заміни необхідно практично повністю розібрати карниз, тому такі карнизи ремонтує виробник, щоб ви не витрачали зайвий час на розгляд конструкції карниза.

Якщо у Вас немає часу та можливості займатися ремонтом самостійно, ви завжди можете звернутися за допомогою до наших спеціалістів, і вони відремонтують або виготовлять нові запчастини, наприклад, ламелі чи готовий карниз під ваші жалюзі. Також на нашому сайті є великий вибір комплектуючих для ремонту жалюзі своїми руками.