0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Що таке штори плісе, повна інформація

Плісе це штори виготовлені з плісировані тканини (гармошкою) звідси і назва. При відкриванні така штора повністю закриває світловий отвір аналогічно з рулонної, а в закритому вигляді тканину складається в акуратну гармошку і займає мало місця.

Переваги штор плісе

Фактура штор плісе може відрізнятися щільністю, типом тканини а також різними функціональними покриттями, наприклад, фольгована тканина або з антибактеріальним покриттям. За допомогою штор плісе можна реалізувати навіть найсміливіші ідеї по дизайну інтер'єру, так як в асортименті тканин велика різноманітність кольорів, фактур і відтінків. Крім візуальної привабливості у плісе є й інші переваги:

Плісирована тканину добре тримає форму завдяки цьому штори плісе встановлюються на вікна нестандартної форми, наприклад, трикутники або арки або полуарки;

При виборі різних типів тканини регулюється кількість світлопроникності штори, тому можна залишити велику кількість світла навіть при повністю закритих шторах, які будуть пропускати світло;

Різні механізми управління і фіксації, завдяки чому штора може відкриватися як знизу, так і зверху що дуже зручно для приміщень знаходяться на нижньому рівні або мансардні вікна.

Різні типи полотна як класичні світлопроникні, так і тканини з 100% затемненням з ефектом блекаут а також зі светоотражающим покриттям які в літню пору року відображають не тільки світло але і тепло від приміщення;

Догляд за тканинами плісе дуже простий, так як більша їх частина виконана з 100% поліестеру такі тканини не збирають пил, а якщо необхідно прибрати дрібні забруднення досить протерти їх вологою губкою.

Види штор плісе

Плісе день-ніч - така система відрізняється наявністю двох типів тканини на одному виробі одночасно. Одна частина штори складається з щільною непроникною тканини а друга з легкої прозорої. За допомогою спеціальної системи відкривання є можливість або повністю закрити вікно однієї з тканин або комбінувати їх одночасно. Наприклад закрити вікно повністю непроникною тканиною і отримати 100% затемнення для перегляду фільмів на проекторі в денний час, або використовуючи легку тканину залишити штору закритою але не затемнювати приміщення і отримати хороший рівень освітлення.

Гофровані жалюзі - при погляді збоку виглядають як стільники, такі тканини створюють повітряну подушку і краще утримують тепло від сонячних променів, дуже добре підійдуть до установки на сонячній стороні кімнати, щоб зменшити нагрів приміщення в літню пору року.

Арочні плісе - дозволяють закрити вікна химерних форм або частина таких вікон. Наприклад, над вікном або дверима робиться напівкругла арка і в такому варіанті вікно можна закрити будь-який прямокутної шторою, а арка завжди залишається відкритою. У разі установки плісе можна використовувати однаковий тип тканини як на вікні так і не арці що дозволяє гармонійно закрити весь світловий отвір. Штора плісе для арки виглядає як віяло, який також функціональний і його можна відкрити, звільнивши світловий отвір або закрити, перекривши доступ світла і сторонніх очей. На цьому варіанти установки не закінчуються, плісе підбираються на трикутні вікна або трапеції, а також ромбоподібні вікна.

Плісе для мансардних вікон обладнані спеціальною системою фіксації, яка утримує тканину в рівній площині вікна навіть перебуваючи під кутом, що дозволяє встановити штори без зайвого провисання тканини і зберегти комплексно інтер'єр мансарди.

Якими бувають плісе

Плісе для стандартних прямокутних вікон виробляються в двох можливих варіантах це вертикальні і горизонтальні моделі.

Вертикальні плісе це штора, в якій тканина опускається зверху вниз або знизу вгору по вертикалі, відповідно в горизонтальних відбувається те ж саме, але штора відкривається зліва направо або справа наліво.

Фахівці рекомендують використовувати штори плісе для похилих вікон, але і на стандартних стулках вони виглядають дуже добре. Купити жалюзі плісе можна за допомогою он-лайн калькулятора на сайті, в якому можна з легкістю прорахувати вартість виробу з будь-яких розмірах. Ціни калькулятора завжди актуальні і оновлюються автоматично.

Незважаючи на те, що штори плісе нагадують гармошку вони виробляються не тільки з однотонними тканинами, але і з малюнками або фактурою.

Рекомендації по вибору системи плісе для різних типів вікон

На звичайні глухі стулки або отвори, добре підійдуть свободновісящая моделі плісе, такі штори фіксуються у верхній частині вироби, а нижня частина залишається вільною. В такому випадку, коли вікно повністю відкрито, на ньому не залишається зайвих фіксуючих елементів і ниток що надає легкий зовнішній вигляд інтер'єру.

Для відкидних стулок краще використовувати моделі з додатковими нитками натягу, вони проходять зверху вниз і фіксують полотно в площині вікна, що не дозволяє шторі провисати або бовтатися при установці стулки на провітрювання.

Для мансардних вікон використовуються плісе з посиленим натягом, така система сильніше утримує тканину, так як часто вона знаходиться під більшим, ніж на откривной стулці кутом.

Якщо отвір розташовується на стелі в горизонтальному положенні система буде обладнана тросом для максимального утримання тканини.

Які тканини використовуються в шторах плісе

Бувають варіанти плісе з використанням паперових тонких тканин, але вони сильно схильні до вологи і швидше приходять в непридатність. З цього найчастіше використовуються більш щільні і якісні тканини з 100% поліестеру вони більш стійкі до зовнішніх факторів і краще тримають форму на відміну від варіантів з паперу.

Додатково тканини з поліестеру просочуються спеціальними складами для захисту від пилу, вологи і ультрафіолету що дозволяє тканини зберігати привабливий зовнішній вигляд і тривалий час не вигоряти на сонці.