0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Жалюзі, ролети або рулонні штори - що вибрати?

Різноманітність виробів для захисту приміщення від попадання сонячних променів ставить перед багатьма покупцями питання, що краще вибрати для оформлення своїх вікон. Найбільш популярними вважаються ролети, жалюзі та рулонні штори. Ми спробуємо розібратися з тим, який варіант стане оптимальним для облаштування будь-якого будинку.

Переваги рольштор і ролетів

Рулонні штори - це штори, які згортаються в компактний рулон, і це є одним з ключових переваг даної моделі. За рахунок цього, вони більш функціональні і компактні. Також рольштори не вимагають додаткового догляду. У міру забруднення провести очистку поверхні від пилу можна звичайним пилососом без миття. Остання перевага - різноманітний асортимент. Так, можна купити рольштори день-ніч, фактурні тканинні моделі, в залежності від індивідуальних переваг.

Особливості жалюзі

Жалюзі виготовляються з різних матеріалів: бамбук, тканину, алюміній або дерево. Конструкції поєднують в собі контрастні фактури, за рахунок чого їх можна використовувати поза офісних приміщень, в житловому будинку. До числа переваг жалюзі можна віднести:

  • простоту використання;
  • легкість регулювання рівня потрапляння сонячного світла всередину приміщення;
  • практичність і простоту догляду.

Очищаються ламелі за допомогою використання вологої ганчірки або губки. Однак, незважаючи на позитивні характеристики, є і деякі незручності їх застосування, які пов'язані з неможливістю використання простору підвіконня для побутових цілей.

Інструкція по вибору відповідного варіанту оформлення віконного отвору

Знаючи про особливості популярних видів штор, можна приступати безпосередньо до правильного підбору. Купувати їх варто з урахуванням особливостей використання, оскільки кожен з представлених типів штор призначений для експлуатації в певних умовах.

У кухонному приміщенні постійно підвищена температура і рівень вологості, в зв'язку з чим, краще віддати перевагу сталевим жалюзі, які легко очищати. В якості альтернативного варіанту можна придбати рулонні штори, матеріал яких пройшов просочення спеціальним захисним складом.

При формуванні інтер'єру вітальні або дитячої кімнат можна придивитися до яскравих жалюзі на металевому підставі або роллетам з привабливим малюнком. Краще, якщо моделі будуть світлих відтінків, що дозволить поставити позитивну атмосферу всередині приміщення.

Для спальні ідеальним варіантом стануть рольштори зебра. Завдяки чергуванню щільних смуг з напівпрозорими, можна без особливих зусиль відрегулювати ступінь освітлення кімнати, незалежно від часу доби. Рулонні штори зебра купити можна різних відтінків і фактур.

Вибираючи між матеріалами виготовлення, завжди зупиняйтеся на якості. В такому випадку штори прослужать протягом тривалого часу. Але все-таки рішення купити ролети, жалюзі чи рольштори залишається за вами, ми лише розповіли про відмінності і специфіку кожної моделі.