0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Жалюзі пліссе для нестандартних вікон, плюси та мінуси систем

Плісе це сучасна і високотехнологічна сонцезахисна система, вона має всі переваги інших виробів, а також власні унікальні відмінності, які доступні тільки для жалюзі пліссе.

Пліс складається з декількох алюмінієвих карнизів, які розміщуються у верхній і нижній частині виробу, в деяких конструкціях кількість карнизів може відрізнятися.

Система має безліч варіантів кріплення та відкривання. Плісована тканина нагадує гармошку і акуратно складається при керуванні шторою. Карнизи пліссе також займають мінімум простору, що дозволяє монтувати виріб як на окремі стулки, так і на цілі отвори. Крім того, унікальна особливість систем плісе дозволяє закривати нестандартні віконні конструкції такі як трапеції, трикутні вікна, арочні вікна та інші.

Класичні варіанти сонцезахисних систем дозволяють закривати вікна правильної форми, тобто прямокутні конструкції із прямими кутами. Якщо вікно розділене на інші конструкції, їх закривають за допомогою фальш-панелей, які просто закривають скло, не пропускаючи сонячне світло. Відкривати фальшпанель частково неможливо, вікно може бути або відкрито, або без штори.

З пліссе ситуація інакше, завдяки своїй конструкції штори будуть повністю функціональні на будь-яких типах вікон. Головне правило - це можливість закріпити систему, а решту обмежень практично немає. Якщо вікна трикутні, одна частина тканини буде зібрана гармошкою, а інша сторона відкрита, у разі при відкриванні вікна ви закриваєте штору як віяло з тканиною. Аналогічним чином працюють і арочні системи, відкриваються і закриваються подібно до віяла.

Пліс з'явилися на вікнах досить недавно і раніше завойовували популярність у Європі, а тепер і у нас. Тому такі системи виглядають досить незвично та сучасно. Тканина в пліссі схожа на рулонні штори та частково пропускає світло, але візуально штори більше нагадують горизонтальні жалюзі завдяки великій кількості горизонтальних смуг. Тому якщо вам подобаються жалюзі, але хочеться тканина замість алюмінію, це ваш вибір. Не варто забувати, що жалюзі хоч і мають досить велику палітру кольорів, але їм не зрівнятися з величезним асортиментом тканин всіх відтінків і фактур.

Плісе добре підійдуть як для вікон нижніх поверхів, так і для мансарди, конструкція пліссе унікальна і сильно відрізняється від інших видів сонцезахисту.

Для нижніх поверхів система дозволяє відкривати штору від верхнього карниза вниз, що дозволяє залишити закритим нижню частину вікна, але при цьому відкрити доступ до світла, це дуже великий плюс, який дозволяє відкрити вікна і залишити за собою приватність у будинку.

Для мансарди існує система з повною фіксацією, в таких системах зафіксовані карнизи і тканина між ними за допомогою спеціальної волосіні, волосінь проходить крізь карниз і крізь складки в тканині, тому не порушує роботу системи, але натягнуті волосіні не дозволяють тканини провисати, якщо вікна знаходяться під нахилом. Також подібна система успішно застосовується не тільки на мансардних вікнах, але й на класичних поворотно-відкидних, не дозволяючи тканини бовтатися від вітру та при нахилах стулки в режимі провітрювання.

Простота у догляді - у пліссі застосовуються тканини схожі на рулонні штори, тому вони також виконані зі 100% поліестеру та покриті спеціальними пилевідштовхуючими та антистатичними просоченнями. Завдяки таким просоченням штори не накопичують пил, а прибирання зводиться до того, що досить змахнути пил ганчіркою і штора буде як нова. При значних забрудненнях досить протерти тканину вологою губкою для усунення забруднень. В іншому випадку тканина не рекомендується прати, якщо пліссе втратить форму і відновити тканину буде досить проблематично.

Плюси жалюзі пліссе

  1. Компактність – система невеликих розмірів займає мінімальну кількість простору, це дозволяє звільнити підвіконня для своїх потреб.
  2. Простота у догляді - тканина відштовхує пил і не вимагає частого прибирання, достатньо протерти штори при збиранні і нічого не потрібно.
  3. Мінімальна різниця між габаритом виробу та тканиною - завдяки невеликим карнизам штора встановлюється навіть за безпосередньої близькості до укосів і залишається функціональною.
  4. Пліс добре зберігає форму при установці на мансардних вікнах завдяки спеціальній системі повної фіксації.
  5. Можливість кріплення до штапика – якщо вікна сконструйовані таким чином, що на них немає вільної рами, є можливість закріпити карниз до штапиків та штора буде добре зафіксована. При кріпленні до штапиків потрібно використовувати невеликі шурупи, тому що за штапиками знаходиться скло і його легко пошкодити.
  6. Плісе в комплектації день-ніч дозволяє комбінувати дві тканини на одному виробі, це можуть бути тканини різних кольорів або з різними характеристиками світлопроникності.
  7. Можливість відкривати штори як знизу нагору, так і навпаки, така конструкція дуже зручна для власників квартир на перших поверхах.
  8. Точність виготовлення виробів аж до міліметра дозволяє закрити виключно необхідний простір без необхідності коригувати розміри штори.
  9. Висота системи набагато більша за інші вироби. При використанні високих плісе система залишається компактною на відміну від рулонних штор, де карниз займає значний простір зі збільшенням висоти штори.
  10. Застосування для стельових конструкцій висотою понад 4 метри.
  11. Ключовим аспектом є можливість закривати віконні отвори нестандартної форми. Арки, піварки, трапеції, трикутники та ін.

Мінуси штор пліссе

  1. Вартість - це не бюджетні вироби в порівнянні з іншими системами.
  2. Складність при фотодруку - тому що плісована тканина друкувати на ній персональні зображення досить проблематично.
  3. Не можна прати – якщо штора намокне, тканина може втратити форму та відновити її не вдасться.
  4. При використанні сильнодіючих засобів для чищення можна пошкодити пилевідштовхувальне покриття і тканина почне швидше забруднюватися.