0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Вертикальні або горизонтальні жалюзі, що краще вибрати

Жалюзі це хороший варіант для цінителів простоти, практичності і функціональності. Жалюзі добре підійдуть для будинку і для офісу, а також на дачі або в громадському і навчальному закладі. Жалюзі не вимогливі у догляді і добре проявляють себе при експлуатації, тому не доставляють зайвих турбот в будь-якому інтер'єрі. Також компактні сонцезахисні системи прекрасно поєднуються з гардинами і класичними шторами, а великий асортимент тканин і фактур дозволяє підібрати поєднання навіть для самих нестандартних дизайнерських рішень.

Жалюзі можуть бути виготовлені з безлічі різноманітних матеріалів, наприклад: пластик, тканину, алюміній, дерево, джут і бамбук. Найпопулярніші матеріали у виготовленні жалюзі це поліестер і алюміній.

Якщо грубо розділити жалюзі на категорії ми отримаємо два основні варіанти - горизонтальні алюмінієві жалюзі та вертикальні тканинні. Вони розрізняються становищем ламелей, або горизонтальним або вертикальним відповідно до назви. Кожен тип жалюзі має свої переваги, які більше підійдуть тим чи іншим приміщенням, але це не є правилом, швидше за рекомендацією до застосування. Далі ми порівняємо, чим відрізняються ці види жалюзі і коли рекомендується застосовувати той чи інший варіант.

Алюмінієві горизонтальні жалюзі - це компактний виріб, яке можна встановити на стулку, або на отвір невеликих розмірів, такі вироби оснащені алюмінієвими ламелями 25мм. Але існують і більш елегантні варіанти з ламелями шириною 16мм, за рахунок більшої кількості тонких смуг виріб виглядає незвично і стильно.

Переваги горизонтальних жалюзі:

Добре утримують тепло - в закритому стані алюміній не пропускає сонячне тепло в приміщення, ніж трохи знижує загальну температуру в кімнаті особливо в літню пору року.

Не пропускають світло - ламелі з алюмінію не пропускають сонячне світло, тому такі жалюзі не просвічуються наскрізь, світло проходить тільки між ламелями у випадках, коли вони відкриті. Також жалюзі в закритому положенні добре захищають меблі від вигорання, хоча самі при цьому не можуть вигоріти на сонці.

Легкість в чищенні - ламелі володіють гладкою структурою і не накопичують пил, при необхідності їх досить протерти вологою губкою або ганчіркою і вони з легкістю очистяться.

Вигідні ціни - алюмінієві жалюзі це кращий варіант у порівнянні вартість на площу (з огляду на сферу застосування). Для монтажу на стулку немає більш економічного варіанту, ніж жалюзі, з ними можуть змагатися тільки вертикальні. Але на увазі особливостей кріплення порівнювати ці два варіанти виробів - неправильно.

Крім всіх плюсів горизонтальні жалюзі чудово поєднуються з іншими варіантами декору вікон аж до вертикальних побратимів, все залежить від вашої фантазії.

Вертикальні жалюзі - значніші в порівнянні з горизонтальними і відрізняються в першу чергу ламелями. Для таких жалюзі застосовуються ламелі з тканини шириною 127мм або 89мм. Подібні вироби дуже добре підходять для великих віконних прорізів, і чим вони більші, тим краще будуть виглядати. Але на відміну від горизонтальних жалюзі, на стулку такі конструкції встановлювати не варто, так як ламелей вийде мало, вони не володіють фіксацією і це буде вкрай неприваблива конструкція, особливо якщо стулки зовсім невеликих розмірів.

З іншого боку вертикальні жалюзі ідеально підходять для установки на стелю, або в спеціально заготовлену нішу. Вони опускаються до підлоги надаючи приміщенню візуально велику висоту за рахунок широких вертикальних смуг. Також вони прекрасно підходять для монтажу на стіну, щоб перекрити один або відразу декілька світлових прорізів.

Переваги вертикальних жалюзі:

Функціонал - якщо вам потрібно закрити велику площу скління, це кращий варіант за вартістю і зовнішнім виглядом, за допомогою одного карниза можна перекрити навіть дуже великі отвори або з'єднати кілька карнизів разом і створити одну монолітну конструкцію.

Дизайн - Незважаючи на те, що найчастіше вертикальні жалюзі зустрічаються в офісах або школах варіантів колірних рішень у тканини безліч, тут же виявляється і весь спектр комбінацій. Наприклад, чередовка (ламелі двох кольорів чергуються один за одним), вона може бути як подвійна, так і потрійна або взагалі різнобарвна. Також можна встановити по краях темні ламелі, а в середині світлі, таким чином, жалюзі створять красиву арку. 50/50 - використання на одному карнизі ламелей двох кольорів, які сходяться в середині. Окремий вид вертикальних жалюзі це мульти фактура - в ній поєднуються ламелі різної довжини або декількох типів тканини, що дозволяє створювати арки, хвилі або трикутні конструкції. Якщо є бажання і трохи часу щоб проявити фантазію, завжди можна створити своє унікальне виріб яке буде прикрасою тільки в вашому домі і більш ніде не повториться. І на завершення нагадуємо про можливість фотодруку на вертикальних жалюзі, за допомогою унікального малюнка завжди можна створити свій неповторний вигляд з вікна який буде радувати око і піднімати настрій.

Хороший рівень освітлення і провітрювання - для офісів дуже важливо постійно провітрювати приміщення тому що найчастіше в них знаходиться безліч людей, вертикальні жалюзі за рахунок широких ламелей прекрасно пропускають повітря при цьому все також захищаючи приміщення від сонячних променів. А завдяки тканинам, які пропускають світло, навіть при закритих шторах приміщення залишиться яскравим і комфортним.

З мінусів - система не призначена для установки на невеликі віконні стулки.

Що ж все-таки вибрати, вертикальні або горизонтальні жалюзі

Для кожного конкретного випадку краще підійде правильно підібране виріб.

Горизонтальні жалюзі - добре підійдуть для установки на стулку або на невеликі віконні прорізи. Відповідно це хороший вибір в квартиру зі стандартними вікнами, балкон, на кухню або в вітальню. Вони не привертають до себе багато уваги, добре захищають приміщення від сонця і не вимогливі до догляду. Головне правильно вибрати колір, або завжди є універсальний варіант - білий, це завжди гарне доповнення до металопластикових конструкцій.

Вертикальні жалюзі - більше підходить для житлових кімнат і приміщень з великими габаритними вікнами. Такі жалюзі прекрасно підходять для вітальні, або в офіс, а також до шкільних класів або коридори. Вони прекрасно вписуються в інтер'єр завдяки безлічі забарвлень тканини і стають гармонійним доповненням, а при правильній експлуатації прослужать тривалий час.

Кілька простих порад при виборі жалюзі

Дерев'яні ламелі будуть добре виглядати в класичних і еко інтер'єрах. Вони прекрасно доповнюють дизайн домашніх кабінетів з великою кількістю дерев'яних меблів, а також вітальні або їдальні. Тканинні жалюзі з візерунками або з фотодруком добре доповнюють сучасний інтер'єр наприклад вітальні або спальні. Для кухні кращим вибором будуть білі алюмінієві жалюзі, вони не вбирають забруднень, не бояться вологи і засобів для очищення.

Також не варто забувати, що занадто яскраві кольори можуть перевантажувати інтер'єр, тому безліч дизайнерів пропонують відштовхуватися від білих і бежевих відтінків, тому що це безпрограшний варіант. Хоча якщо проявити фантазію завжди можна знайти продукт, який найкраще підійде саме для вас.