0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Установка захисних ролет своїми руками управління пружина замок

Захисні ролети найкраща заміна застарілим грат на вікнах і набагато більш функціональне виріб. Якщо ви вирішили замовити собі такий виріб вам доведеться задуматися про його монтажі, а змонтувати ролету можна і самостійно при наявності необхідного обладнання. У цій статті ми опишемо базові принципи монтажу захисних ролет, не враховуючи особливо складні випадки так як часто там необхідний виклик профільного фахівця.

Для установки ролети переконайтеся що у вас є все необхідне обладнання, а саме:

  • Шуруповерт або дриль - для свердління отворів під дюбелі для кріплення короба і напрямних;
  • Перфоратор - для свердління бетонної стіни або збільшення віконного отвору;
  • Драбина - для доступу в верхню частину отвору і зручності установки захисного короба;
  • Рулетка і рівень - для розмітки місць під кріплення і перевірки всіх елементів.

Тепер, коли ми переконалися що весь потрібний інструмент присутній, ми можемо приступити до монтажу. Заздалегідь уточнимо, що є нюанси в замірах і типі монтажу. У даній інструкції ми не будемо заглиблюватися в такі нюанси і зробимо акцент на тому, що ролету вже заміряли і вона готова до установки.

Першочергово до установки слід переконатися, що всі необхідні комплектуючі є в наявності. Перевірте наявність короба з валом, бічну і задню кришки, ролетні полотно з замками (в залежності від типу замикання) а також напрямні і коробка з дрібними комплектуючими.

Також знадобляться саморізи, кліпси і дюбеля, вони не завжди входять в комплект, тому слід подбати про це заздалегідь.

Про всяк випадок не забувайте про техніку безпеки, захистіть очі за допомогою монтажних очок, а на руки надіньте рукавички.

Ми будемо розглядати варіант накладного монтажу тому як вбудований часто виконується фахівцями з попередньою підготовкою будівлі для установки ролет.

Перед установкою ролети слід підготувати напрямні. На відстані 40-50см просвердлите отвори діаметром 4 мм на зовнішній стороні напрямних. Потім 20мм свердлом просвердлите фінальні отвори під анкера або саморізи. (При вбудованому монтажі отвори будуть не по зовнішній стороні, а всередині напрямних, що підвищує ступінь захисту ролет).

Тепер можна приступити до складання ролети

Вставляємо напрямні в короб і прикріплюємо їх до задньої частини за допомогою саморізів або заклепок. Внизу напрямних закріпити куточок 20х30мм. далі прикладаємо готовий каркас до отвору і перевіряємо горизонтальні і вертикальні площині, після чого фіксуємо каркас до отвору. Заводимо основну частину полотна в короб над валом і опускаємо його в напрямні до половини. Далі встановлюємо на нижній запірній планці обмежувачі на відстані близько 50 см від середини планки (в залежності від ширини ролети.)

Заводимо тягові пружини в останню ламель і рівномірно розподіляємо по ролети для правильного поділу навантаження. Далі натягуємо пружину всередині валу для цього слід обертати вал від себе (кількість оборотів залежить від пружини, звертайте на це увагу). Після того як вал підготовлений на нього встановлюються тягові пружини (в спеціальні отвори). Тепер даємо ролети змотати полотно, акуратно його притримуючи. Під кінець перевіряємо роботу ролети, вона повинна вільно рухатися, не заклинюючи і не зупиняючись. Ось і все, ролети зібрана і готова до роботи.