0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Римські штори для дитячої кімнати

Оформлення дитячої кімнати - особливе завдання, з якою в повсякденному житті стикається кожен батько. При цьому важливо підібрати максимально натуральні і практичні матеріали, якісні меблі та вдале оформлення для віконного отвору. Справитися з цим завданням під силу римським шторам. Розглянемо їх переваги та особливості, що дозволяють їм займати топові місця в створенні інтер'єру дитячої.

Переваги римських штор

Конструкція римських штор наділяє їх рядом особливостей:

  • мінімум догляду (немає необхідності гладити і регулярно прати штори);
  • привабливий вигляд за рахунок використання матеріалів різних фактур і кольорів;
  • гармонійне поєднання з будь-яким оформленням інтер'єру;
  • зручний механізм управління;
  • займають мінімум вільного простору і підходять для облаштування маленьких приміщень;
  • не вимагають додаткового декорування;
  • екологічність і безпеку для здоров'я малюка;
  • функціональність, що дозволяє задавати потрібну регулювання освітлення кімнати.

Підбираємо матеріал штор

Для оформлення дитячої кімнати важливо звертати увагу на те, щоб матеріали були натуральними. Лляні римські штори стануть ідеальним варіантом, оскільки виготовляються з природного волокна. Вони наділені гіпоалергенними і антистатичними властивостями.

Є варіанти з невеликим додаванням синтетики. В такому випадку штора буде також доречною. Єдина відмінність від інших різновидів - підвищена зносостійкість і пиловідштовхуючі властивості. Додатково вони не вигоряють і не втрачають забарвлення від попадання на них сонячних променів.

Щільність штор

Перш ніж вибирати штори, також важливо визначитися з основною функцією, яка буде покладена на них. Сонячні кімнати, вікна в яких виходять на захід або схід, варто оформляти моделями з більш щільною тканиною. У такому випадку дитина буде позбавлений яскравого сонця вранці і ввечері. Кімнати з недостатнім рівнем освітленості краще оформляти з тонких, напівпрозорих тканин. Римські штори з тюлі в такому випадку - ідеальний варіант оформлення віконного отвору.

Підбір кольору

Вибираючи колірне оформлення штор, варто звернути увагу на пастельні тони. Надмірно яскраві моделі будуть порушувати чи пригнічувати активність малюка. Важливим фактором є і стать дитини. Хлопцям підійдуть варіанти блакитних, синіх, коричневих, зелених і сірих відтінків. Дівчаткам - рожеві, жовті, бузкові, світло-зелені і пісочні відтінки.

Всі діти активні і суєтні, тому не варто вибирати дорогі або ексклюзивні моделі штор. Римські штори білі для дитячої - не найкращий варіант. Краще віддавати перевагу моделям з ненав'язливим декором. Враховуйте при цьому, що занадто великі малюнки на шторах здатні візуально зменшити площу кімнати. Якщо вона невеликих розмірів, то і малюнки на шторах повинні бути дрібними.

З огляду на всі поради, ви зможете підібрати оригінальну римську штору, яка створить атмосферу затишку і тепла, а також залишить приємні спогади про чарівний дитячому світі.