0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Як вибрати вертикальні жалюзі на отвір

Якщо ви хочете, перебуваючи в приміщенні, сховатися від сторонніх поглядів і від яскравого сонця, а також бажаєте візуально підняти висоту стелі, надаючи кімнаті стильний вигляд - всі ці проблеми вирішить установка вертикальних жалюзі.

Зараз все більшої популярності набувають вертикальні тканинні жалюзі. Причиною зростаючої затребуваності даного типу фіранок стало безліч їх пріоритетних особливостей.

Переваги вертикальних жалюзі з тканини

Такі жалюзі мають ряд переваг:

  • Універсальністю - вони гармонійно вписуються в інтер'єр і офісного приміщення, і житлової кімнати; можуть оптимально поєднуватися і з шторами, і з гардинами.
  • Практичністю - спеціальне просочення текстильного матеріалу конструкції робить її надійною, пружною і жорсткою, а також відштовхує пил.
  • Функціональністю і простотою застосування - жалюзі легко регулюються за допомогою спеціального троса, що приводить в рух їх надійний і міцний механізм.
  • Здатністю до рівномірного, оптимально комфортного розподілу в приміщенні падаючого на них світла.
  • Відсутністю гігроскопічності - завдяки такому якості жалюзі вертикальні на вікна тканинні можна встановлювати навіть у ванних кімнатах.
  • Стійкістю до вигоряння і довговічністю застосування - виріб з часом не втрачає колір і може служити багато років.

Особливості конструкції

Базою для таких жалюзі є алюмінієвий профіль, до якого кріпляться текстильні смужки, звані ламелями. Ламелі можуть мати різну ширину: широкі смуги (близько 12 см) відносять до європейського типу, а вузькі (9 см) - до американського.

Профіль конструкції може бути прямим або зігнутим (дугоподібним).

Вгорі профілю часто кріпиться карниз, який виступає в ролі елемента декору.

Найчастіше такі жалюзі можна регулювати з будь-якого боку. Переміщення ламелей проводиться за допомогою троса, а для їх повороту навколо своєї осі використовується ланцюжок.

Жалюзі преміум-класу, що відрізняються найбільш дорогий вартістю, працюють за допомогою дистанційного електричного управління.

На що звернути увагу при виборі вироби

Вибираючи текстильні жалюзі вертикального типу, доцільно враховувати кілька моментів:

  1. Габарити приміщення - для невеликих інтер'єрів оптимально підійдуть завіси з вузькими ламелями, а в просторих кімнатах будуть краще виглядати конструкції з широкими смужками.
  2. Стиль і дизайн - відтінки, фактура і малюнок жалюзі повинні гармонійно поєднуватися з оформленням кімнати;
  3. Рівень природного освітлення інтер'єру - для приміщень, в яких відчувається надлишок світла, краще замовити вертикальні жалюзі з більш щільної тканини, які дозволять максимально ефективно обмежити висвітлення, а в світлі кімнати варто вибирати напівпрозорі фіранки.
  4. Особливості застосування - слід враховувати, яку функцію виконуватиме конструкція (в асортименті продукції є жалюзі вертикальні на вікна, а є і такі, які використовуються з метою зонування приміщень).