0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Вибір сонцезахисної системи на кухню

Штора - один з основних елементів інтер'єру. Вона не тільки прикрашає віконний отвір, але і захищає приміщення від сторонніх очей і сонячних променів. Для кухні кращими варіантами є рулонні штори і жалюзі, оскільки вони на відміну від традиційних штор, більш функціональні, практичні і зручні. Існує безліч моделей таких виробів, тому з вибором поспішати не варто.

Підбір матеріалу

Для кухонь найбільш підходящими матеріалами вважаються пластик і тканина. Перший варіант не потребує спеціального догляду, гігієнічний і легко миється. До того ж якісний пластик добре тримає форму. Тканинні штори найчастіше виготовляються з поліестеру, просоченого пилевідштовхуючим складом. Такі сонцезахисні системи також не потребують особливого догляду, плюс вони не деформуються після чистки і практично не вигоряють. Але при їх підборі слід враховувати щільність полотна - чим вона більша, тим менше світла пропускає штора.

Стильове оформлення

Якщо кухня виконана в класичному стилі, то слід віддати перевагу ролетів зі строгим малюнком (геометричні фігури, прямі лінії і т.д.). Якщо ж ваша мета - підкреслити красу меблів, то слід вибирати рулонні штори без яскравих і великих малюнків, бажано однотонні, з теплим відтінком. Також підійдуть жалюзі, виготовлені з того ж матеріалу, що і меблі або що імітують його. А ось яскраві принти на рулонних шторах відмінно підкреслюють сільський стиль. Що стосується сучасного стилю, то тут вибирати потрібно або пластикові горизонтальні жалюзі, або подвійні рулонні штори, так як відтінок систем можна підібрати під будь-який кухонний гарнітур.

Кольорові варіації

Щоб кухня вийшла красивою і стильною, необхідно, щоб відтінок відповідав не тільки загальним окрасу приміщення, але і скатертин, оббивці меблів і навіть серветки. Але це не правило, а лише рада. Ніколи не бійтеся експериментувати. При використанні горизонтальних жалюзі білого кольору можна візуально розширити простір. При цьому північному вікна можна додати трохи тепла за допомогою рожевого, жовтого і персикового тонів. Південну сторону можна злегка "охолодити" за рахунок блакитного і синього тонів. Кольори можна сміливо комбінувати, наприклад, ролети на вікна день ніч яблучного і лимонного кольору в кухні виглядають оригінально і освіжають атмосферу. Але перевантажувати простір яскравими плямами ні в якому разі не варто, оскільки вони швидко стомлюють.

Практичність і естетичність

Тканини високої щільності на кухні використовувати не бажано, оскільки в закритому стані вони пропускають занадто мало світла. Краще вибирати легкі полотна, з ними буде в міру світло. Як варіант, можна придбати рулонні жалюзі зебра. Конструкція таких виробів дозволяє по максимуму регулювати проникнення світла. Якщо в приміщенні встановлені вікна ПВХ, то можна заощадити на займаній шторою площі, встановивши жалюзі в стулку. Відмінний варіант для однокімнатних квартир. Якщо є проблема з висотою стель (занадто низькі), то і тут рішення є - вертикальні світлі жалюзі.