0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Всі типи штор плісе. Як вибрати плісе для різних кімнат

На сьогоднішній день в тренді незвичайні рішення і мінімалізм. У той час як рулонні штори вже всім давно відомі на ринку також представлені і більш нестандартні рішення на які раніше менше звертали увагу покупці, це штори плісе. Вони добре підійдуть для різних інтер'єрів і представляють не менш великий асортимент кольорової гами в порівнянні з рулонними шторами. Зовні плісе нагадують гармошку і на вигляд це щось середнє між жалюзі і шторами, але замість алюмінієвих смуг в плісе вся конструкція складається з гофрованої тканини.

Плісе має безліч варіантів управління, тканина не змотується на вал, а складається в гармошку завдяки такій конструкції деякі види плісе не мають жорстко закріпленого верхнього карниза, тим самим дозволяючи відкрити штору як знизу, так і зверху.

Основною перевагою жалюзі плісе є варіативність в установці. Наприклад, класичні штори можуть закрити лише вікна правильної прямокутної форми, а плісе підійдуть і для трикутних рішень і навіть для арок і полуарок. Також не варто забувати про вікна у верхній частині, яких розміщена арка, а в нижній класичне прямокутне вікно, завдяки плісе можна закрити такий отвір цілком за допомогою декількох виробів з однакової тканини і вікно буде виглядати гармонійно і стильно.

Натяжні системи плісе дозволяють зафіксувати виріб в площині вікна і відкривати його з будь-якого боку. Нитки фіксують верхній і нижній профіль, ніж дозволяють відкрити вікно зверху і знизу одночасно залишаючи штору посередині склопакета.

У другому варіанті один з профілів обов'язково жорстко кріпиться до віконної рами і утримує всю конструкцію. Такі вироби часто відкриваються по аналогії з рулонними шторами, де тканина завжди зверху закріплена і може тільки опускатися, вниз закриваючи вікно. При цьому система може фіксуватися тросами і не провисає навіть на мансардних вікнах з великим кутом нахилу.

Свободновісящая плісе означає, що тканина не фіксується тросами по всій висоті, а штора утримується тільки за допомогою верхнього карниза. У такому варіанті можна закріпити штору на глухому вікні і нижня її частина залишається свободновісящая. Не рекомендується установка на откривние стулки на пластикових вікнах тому як вони часто ставляться в режим провітрювання і штора буде бовтатися.

Повністю фіксована система. Обидва профілі і верхній і нижній жорстко закріплюються і не дозволяють відкрити штору. Така система використовується для монтажу на вікна нестандартної форми бо не завжди є можливість управління при нестандартних параметрах.

Плісе можна встановити як на сучасні пластикові вікна так і на класичні дерев'яні та мансардні.

Плісе день-ніч

Відмінна комбінована система, яка поєднує в собі одночасно дві тканини, щільну непроникну і світлу пропускає світло. Завдяки такій комбінації з'являється кілька варіантів управління світловим потоком і функції недоступні іншим типам штор. У плісе день ніч знаходиться три профілю, верхній і нижній закріплені відповідно і один центральний який з'єднує щільну і світлу тканину.

Варіанти управління плісе день-ніч:

  1. Вікно повністю закривається щільною тканиною і в кімнату не надходить денне світло, такий варіант добре підійде для денного сну або при необхідності повного затемнення з інших причин.
  2. Щільна тканина складається, тим самим закриваючи вікно прозорими тканинами, візуально вікно залишається закритим шторою і кімната не нагрівається тому, як тканину частково пропускає світло, але в денний час цього достатньо, щоб отримати яскраво освітлене приміщення.
  3. Штора повністю відкривається, звільняючи тим самим світловий проріз для перегляду або збирання.
  4. Обидві тканини наполовину відкриті, в такому випадку дуже зручно регулювати кількість світла за допомогою щільної тканини, не відкриваючи при цьому вікно до перегляду з вулиці.

Ідеї для вітальні

Плісе це одна з різновидів штор і жалюзі, вони можуть здатися занадто суворими для вітальні, але насправді не варто забувати, що вони зроблені з тканини і можна підібрати будь-який відтінок для кімнати. Наприклад, для відпочинку слід застосувати тканини пастельних тонів не перевантажуючи інтер'єр вітальні. З іншого боку використовуючи яскраві кольорові варіанти штор можна надати нудного інтер'єру незвичайних контрастних фарб тим самим додаючи яскравості в загальну картинку, не змінюючи при цьому меблі та інші предмети інтер'єру.

Якщо необхідно додати статусності для приміщення, спробуйте оформити вікно насиченими кольорами, наприклад, мокрий асфальт, темно синій, оливковий або бордовий. Такі забарвлення добре підійдуть як для домашнього інтер'єру в строгих тонах, так і для офісів або в робочий кабінет. Не варто забувати про поєднання кольорів шпалер, меблів і штор, щоб все в комплексі виглядало гармонійної цілісної картинкою.

Напрямок складок на жалюзі плісе може бути не тільки горизонтальним, але і вертикальним, це ніяк не вплине на працездатність штори. Вертикальні плісе це дуже цікаве рішення, яке рідко використовується і точно здивує всіх своїм незвичайним варіантом відкривання і зовнішнім виглядом.

Ідеї для спальні

Тут штори плісе мають відразу кілька плюсів. Найчастіше спальні в приватних будинках розміщені на мансарді з відповідними вікнами, в такому варіанті крім кольорів слід враховувати, що штора буде перебувати під гострим кутом і не повинна провисати, для таких вікон ідеально підходять жалюзі плісе в натяжна системі, де через всю тканину проходить спеціальний натягнутий трос і не дозволяє їй провисати.

Другий момент, спальня це місце де повинні бути світлі штори, але також і можливість закритися повністю від денного світла, якщо є необхідність денного сну. Для таких цілей ідеально підійде плісе день ніч, так як вони поєднують в собі і просту легку тканину для забезпечення максимального освітлення, так і щільну для запобігання попадання сонячних променів в кімнату. Також при 100% затемненні можна додатково додати комплект бічних напрямних, по яких буде рухатися тканину і вони приховають бічні засвітки досягаючи максимального рівня затемнення.

Ідея для оформлення штор на балконі

Основним завданням для балкона є захист від зайвого тепла від сонця, але немає необхідності сильного затемнення, так як з балкона часто потрапляє велика частина світла в приміщення і при його затемненні це негативно позначиться на інтер'єр приміщення. Для тканин слід вибирати максимально світлі відтінки, щоб навіть при повністю закритих шторах отримати м'який білий світ. Якщо взяти кольорові штори вони будуть розсіювати колір і фарбувати його в колір системи. Наприклад, при установці червоних штор, частина кімнати найближча до вікна буде червоного кольору що може викликати роздратування. З систем ми рекомендуємо вибирати натяжні так як це максимально функціональні вироби, їх можна відкрити у верхній частині і дати доступ світла навіть коли нижня частина вікна буде закрита від сторонніх поглядів. не варто забувати що плісе добре поєднуються і з іншими видами штор і гардин.

Варіанти установки жалюзі плісе

Монтаж всередині отвору, в штапики здійснюється наступним чином:

  1. Розмітка, всередині штапиков відступаючи 3 мм від скла;
  2. Монтаж кронштейнів для кріплення карниза за раніше встановленими мітками;
  3. Установка карниза на раніше зафіксовані кронштейни;
  4. Установка нижньої планки на раніше зафіксовані упори.

Тканини плісе покриваються спеціальними складами, які забезпечують захист тканини від пилу і температурних впливів.

При установці карниза звертайте уваги, щоб регулювальні шнури перебували на зовнішньої частини карниза.

Догляд за шторами плісе

Щоб плісе зберігали первозданний вигляд за ними потрібен мінімальний догляд. Для цього скористайтеся кількома простими порадами. Чи не пробуйте прати тканину, так як вона може довіряти форму при пранні і досить легко мнеться. Не використовуйте концентровані засоби для чищення, щоб не змивати захисне покриття з тканини. Для прибирання досить протерти штору вологою губкою змоченою в слабкому мильному розчині. Якщо на шторах немає сильних плям їх можна почистити легкої щіткою просто змахнувши пил.