0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Штори в зал ідеї для 2021 року

Ви напевно помітили, що кожен рік дизайнерські рішення відрізняються, з'являються нові ідеї та варіанти прикраси інтер'єру і екстер'єру приміщення. У 2021 році стали популярними довгі штори, які висять зі стелі для цього використовується прихований карниз або ніша, яка заготовлена ​​в стелі заздалегідь і призначена для установки карниза для штор.

Якщо виникло питання що відбувається зі старими карнизами у вигляді дерев'яних або металевих перекладин, вони все також залишаються актуальними, але сучасні рішення диктують свої умови і при ремонті в квартирі дизайнер точно запропонує вам зробити заздалегідь нішу для штор, тому що це гарне сучасне рішення, яке вже добре себе зарекомендувало.

Приховані карнизи зобов'язані своєю появою натяжних і підвісних стель, які в свою чергу вже давно зарекомендували себе на ринку. Так як до стелі кріпити штори часто не можна, а робити каркас не завжди представляється можливим, іноді простіше закінчити стелю трохи раніше і залишити спеціальну нішу для установки штор.

Які варіанти штор популярні в 2021 році:

  • римські;
  • японські;
  • рулонні;
  • плісе;
  • тюль;
  • комбіновані;
  • І класичні довгі штори від стелі до підлоги.

Для всіх моделей доступний широкий вибір тканин і забарвлень. А також передбачена установка будь-якого типу штор в стелю. Чим сучасніше виріб, тим більше варіантів кріплення з його допомогою можна реалізувати.

Гардини на люверсах все ще залишаються в тренді і складають значну конкуренцію іншим видам штор. На жаль гардини збирають пил на відміну від інших сучасних тканин, але вони не менш презентабельно виглядають і створюють теплу затишну обстановку в кімнаті.

Довгі штори або тюль

В 2021 році штори від стелі будуть хітом сезону, матові або блискучі тканини з драпіровкою підійдуть в різні види інтер'єру особливо добре такі штори будуть виглядати у вітальні або спальні. Але при бажанні можна додати більше шику та блиску або взяти більш функціональні вироби.

Якщо кімната невелика рекомендується вибирати штори без ламбрекенів і великої кількості декору. Всі прикраси будуть зменшувати простір, надаючи шторам занадто велика кількість уваги в інтер'єрі.

За кольором зараз в моді натуральність, а це значить, що перевага буде на природні кольори, такі як жовтий, зелений, блакитний, помаранчевий, синій і фіолетовий. Також актуальними будуть принти з листям, тропічні і само собою вертикальні смуги.

Також до сучасних рішень відносяться подвійні штори, наприклад, з двох видів тканини, в такій компоновці передбачені спеціальні ніші в стінах, коли одна з штор відкрита, друга відповідно знаходиться в стіні і не заважає загальної композиції. Також для декількох тканин використовуються двох і трьохрядні карнизи. У такому випадку можна використовувати кілька тканин і тюль.

Для створення стильної та легкої композиції часто використовується поєднання у вигляді ламбрекенів і тюлі. Якщо вітальня поєднана з лоджією або балконом можна використовувати асиметричні ламбрекени щоб закрити протилежну від дверей сторону отвору.

Рулонні штори а також римські і плісе

Рулонні штори відрізняються компактністю, як тканин, так і механізмів. Додаткова особливість, яка є тільки у штор плісе це можливість відкрити будь-яку частину вікна. У той час як римські або рулонні штори завжди зафіксовані зверху і відкриваються тільки знизу.

Компактні рулонні штори добре поєднуються в комплекті з гардинами тому як є можливість управління світловим потоком, не закриваючи при цьому всі вікна шторами. Також в римських і рулонних шторах є дуже великий асортимент тканин різних кольорів та фактур що дозволяє підібрати відтінок під будь-який тип інтер'єру або поєднати такі штори з гардинами.

Композиції, які складаються з декількох типів штор зараз дуже поширені, адже вони відповідають на всі естетичні та практичні вимоги. 2021 рік продовжувати змішання стилів і експерименти що в свою чергу дає простір для фантазії, як дизайнерам, так і замовникам. Наприклад, не так давно в моду увійшли ще одні класичні штори, а саме - японські.

Японські штори - це екзотичне рішення, яке залишається в моді і поступово перекочувало вже і в наші інтер'єри. Яскраві ідеально рівні ламелі добре підходять для оформлення високих віконних прорізів і встановлюються в стелю, що ідеально вписується в сучасні шорні тенденції.

Однотонні тканини по краях добре поєднуються з різнокольоровими в центрі. Це класичне поєднання, яке застосовується або у відмінності за кольором або по малюнку. Наприклад, по краях використовуються рівні і темні штори, а в центрі світліші або майже прозорі. У свою чергу це дозволяє закрити бічні ділянки стіни, які зазвичай залишаються функціональними за допомогою великих штор на всю стіну.

У комбінації різних кольорів також добре застосовуються вертикальні жалюзі з тканинними ламелями. Завдяки безлічі тканинних смуг можна зібрати або однотонну цільну конструкцію або ж поставити на краю темні смуги а в центр яскраві або білі завдяки чому виходить аналогічний ефект замість використання різних штор з різними тканинами.

Якщо ваш вибір припав на класичні гардини, враховуйте вагу тканин, які будуть використовуватися тому, як при використанні пластикових карнизів вони можуть, не впорається з навантаженням від тканин. Краще заздалегідь уточнити у фахівців або дизайнерів, який карниз краще підібрати в комбінацією з вибраними тканинами, щоб уникнути конфузів в майбутньому.

Штори без ламбрекенів, сучасне рішення в 2021 році.
Якщо ви зібралися оновити атмосферу в кімнаті, не поспішайте міняти меблі або шпалери, можливо достатньо буде повісити сучасні штори і інтер'єр може кардинально змінитися.

У цій статті ми розглянемо, які варіанти штор можна використовувати в сучасному інтер'єрі, а також прогнози дизайнерів на 2021 рік.

Варіанти оформлення інтер'єру, які найближчим часом врятли вийдуть з моди:

  • Кілька протилежних стилів в одному приміщенні;
  • класика;
  • Творчий варіант з принтами і розписом;
  • Неординарний стиль;
  • Кімнати з різним акцентом;
  • Ручна робота;
  • Хай тек.

Даний список це приклад, в який бік можна рухатися, але само собою варіантів представлено набагато більше. Кожен приймає для себе рішення, який варіант інтер'єру вибрати, поєднати кілька стилів або ж взяти один і розвинути його до ідеалу.

Головне щоб обрана атмосфера підходила саме для вас. Створювала гарний настрій і відповідала очікуванням.

розставимо пріоритети

розглядаючи інтер'єр, варто звертати увагу не тільки на вітальню, а й на інші кімнати в будинку. Не варто витрачати всі зусилля на одну кімнату не звертаючи уваги на інші адже в майбутньому може виявитися, що без загальної картини зусилля були витрачені марно.

Сучасні штори намагаються поєднувати в собі дизайн і практичність, кожна деталь інтер'єру повинна бути не тільки декоративною, але і корисною адже жити в красивому, але не функціональному будинку буде неможливо.

Хороший приклад гардини, вони не тільки є прикрасою, але також дозволяють щодо регулювати рівень освітленості в кімнаті. Також за допомогою високих штор можна візуально збільшити стелі або приховати непотрібні елементи стін або підвіконня.

З іншого боку, якщо кімната зроблена ідеально і приховувати нічого не потрібно, хорошим рішенням буде використовувати рулонні штори з установкою окремо на кожну стулку. Такі штори займають мінімальну кількість місця, але виграють по функціональності. Наприклад, легко регулюють потік світла, добре підходять до інтер'єру, залишають відкритим підвіконня і стіни. Якщо ж підвіконня необхідно закрити, то можна використовувати рулонні штори на отвір, такі ролети встановлюються на стіну над віконним прорізом і за допомогою великої рівній тканини закривають відразу все стулки. Такі штори добре підійдуть для великих приміщень з панорамними вікнами, в разі, коли гардини можуть сильно погіршити інтер'єр можна використовувати рулонні штори щоб залишити легкість, але додати функціональності світлових прорізів.

Перед визначенням потрібного типу штор і тканин дайте відповідь для себе на кілька запитань:

Чи потрібно повністю затемнювати вітальню? Планується установка проектора або денний сон?
Чи будуть штори рухатися і скільки місця вони повинні займати за підсумком?
Чи буде під шторами знаходиться меблі і як краще їх встановити?
Чи потрібні відкриті підвіконня або краще закрити всю стіну однієї суцільної тканиною?
Як часто ви плануєте чистити штори або міняти їх повністю?
Після таких питань ви складете приблизне рішення, які саме повинні бути штори, який тип тканини буде використовуватися і її щільність, довжина штор, а також різновид системи.

Варто враховувати, що однотонні приміщення краще прикрашати за допомогою візерункових або різнокольорових тканин. Також можливе нанесення фотодруку з вашими улюбленими малюнками або візерунками.

Прості гардини можна доповнити за допомогою безлічі декоративних елементів, але такі штори створюють ефект наповненості приміщення і домашній затишок. Якщо ж кімната буде в стилі лофт або мінімалізм рекомендується не перевантажувати такі інтер'єри за допомогою гардин, рекомендується використання світлих або контрастних рулонних штор в залежності від кольору меблів і стін.

Головне при виборі штор керуйтеся здоровим глуздом і множинними рекомендаціями від фахівців. Наприклад, важливий момент це гармонія між стінами і шторами, не варто вибирати яскраві штори до яскравих стін і навпаки занадто світлий інтер'єр погано поєднується зі світлими тканинами на шторах, хорошим рішенням буде додати родзинку і якесь різноманіття за допомогою яскравих або контрастних тканин.

Тенденції моди в 2021 році
Мода як і належить змінюється щороку, приходять все більше нові рішення, змінюються колірні відтінки і поліпшуються штори, класика залишається класикою а мода рухається вперед і залишається неоднозначною і суперечливою.

Розглянемо кілька модних тенденцій з класики і сучасності

Арт-деко поєднує в собі вінтажну меблі і відсутність лаконічності і простоти, такий інтер'єр добре підійде для створення домашнього затишку, але кому не подобається нагромадження великої кількості елементів в кімнаті такий стиль не підійде.
Проста геометрія в чорно-білих тонах. Мінімалізм у всій своїй красі, абсолютна протилежність попередньому стилю і відрізняється рівними формами і простотою. Такий стиль надає ефект відкритого простору навіть в невеликих кімнатах і підійде всім кому подобається простота і лаконічність.
Простота з дорогими елементами, до таких інтер'єрах можна віднести хай тек, коли в підлозі порожній кімнаті кожен предмет продуманий і знаходиться на призначеному місці а сам інтер'єр здається простим, але досить функціональний.
Асиметричні рішення - складні в реалізації і вимагають докласти певних зусиль для створення дійсно унікального стильного приміщення замість нагромадження дивакуватих нескладних форм.
Наявність металів в інтер'єрі, тут може використовуватися хром або аналогічні дзеркальні елементи, срібло, золото мідь і ін. Такий інтер'єр підійде не кожному особливо в домашніх умовах, але як то кажуть про смаки не сперечаються і ми не будемо.
Складна геометрія в стінах і предметах інтер'єру. Такий дизайн досягається за допомогою тканин, ліпнини та різного роду обкантовок. Добре доповнюється дорогими металами і виглядає досить яскраво і привабливо.
Багато глянсових і відображають поверхонь. За допомогою глянцю створюється ефект об'ємного приміщення. Кожен елемент окремо і всі разом візуально збільшують простір. Врахуйте, що глянцеві поверхні більш складні у догляді і вимагають частих прибирань тому як сильно сбирают відбитки пальців і подряпини.
Сучасний, а також класичний і скандинавський стиль, тут кожен варіант говорить сам за себе.
Комбінований різнокольоровий стиль, збирає безліч колірних відтінків і виглядає досить яскраво, часто для створення різнобарвного стилю варто залучити на допомогу дизайнера, так як він зможе правильно підібрати потрібні поєднання кольорів для створення повноцінної картини. Якщо спробувати самостійно створити різнобарвний інтер'єр, може вийти дуже насичена картина, яка буде більше дратувати, ніж тішити.

Щодо представлених інтер'єрів ми рекомендуємо звернути увагу на наступні типи штор:

  • римські;
  • японські;
  • рулонні;
  • комбіновані;
  • плісе;
  • І скандинавські.

Скандинавські штори будуть в тренді для великих квартир і заміських будинків тому як прекрасно збільшують простір і створюють необхідний затишок навіть у великих залах і віталень. Закриваючи вікна і стіни від підлоги до стелі тканину приховує всі інші елементи і створює необхідний затишок і легкість. Через великих розмірів тканини не варто використовувати темні тони або щільну грубу тканину, слід зробити вибір в сторону прозорих і легких відтінків, щоб не перевантажувати кольором більшу частину кімнати. Хорошим варіантом буде вибір білих, кремових, бежевих, сірих, блакитних або світло зелених тканин.

Як ви розумієте такі тканини не забезпечують повного затемнення тому як покликані м'яко розсіювати світло від великих вікон або виходу на лоджію. З цього скандинавські штори часто доповнюють за допомогою римських або рулонних, щоб забезпечити додаткову функціональність в літню пору року або при необхідності денного сну. Хорошим вибором будуть навіть рулонні штори без тюлю зі 100% затемненням, вони також сумісні з різними типами інтер'єрів, але забезпечують максимальну функціональність.

Римські штори
Штори такого типу передбачені для установки на віконні прорізи так як саме на великих отворах проявляється максимально вишуканий зовнішній вигляд виробів. Завдяки великій колірній гаммі і безлічі фактур тканини можна домогтися різних ефектів від повного затемнення до частково прозорих штор що підвищує як візуальну так і функціональну цінність виробів.

Римські штори добре доповнюються за допомогою тюлі або гардинами і цінуються завдяки універсальності застосування. Прозорі або підлозі прозорі штори не перегрудают інтер'єр і стануть прекрасним доповненням до інших видів сонцезахисних систем.

японські штори
Японський мінімалізм був трендовим в 2018 році, але зараз потроху відходять за задній план поступаючись місцем плісе і іншим сучасним виробам. Але в свою чергу однотонні або чергуються японські штори з ієрогліфами мають свій унікальний зовнішній вигляд і надають атмосферу країни висхідного сонця. Варто враховувати що японські штори не дуже добре підходять для кімнат з низькими стелями або для невеликих віконних прорізів. Рекомендоване застосування це великі високі кімнати з великою кількістю відкритого простору.

Штори ручної роботи - детально не розглядати такий варіант штор тому як при створенні штор своїми руками кожен сам вільний вибирати тканину і тип вироби як і якість може відрізнятися. З цього при створенні штор самостійно кожен вирішує якими вони вийдуть в результаті.

комбіновані штори
Це досить модні штори, які будуть актуальні в 2021 році але з невеликими доробками. Тепер для штор допрацьовуються спеціальні стельові та стінові ніші, що дозволяє використовувати різні тканини в різний час доби.

Модні способи для кріплення штор
Якщо не брати до уваги електрокарнізи і інші варіанти з дистанційним управлінням, то одним з актуальних рішень залишаються люверси. Вони дозволяють створювати красиві складки тканини і з легкістю управляти шторами.

Люверси можуть бути виконані з пластика, дерева або ж металу, завдяки чому штора гармонує з матеріалом карниза і створюється повна ідеальна картина.

Сподіваємося що в нас вдалося розкрити деякі теми на вибір штор в зал або вітальню і дана стаття допоможе вам визначитися з дизайном інтер'єру і шторами в ньому.