0 товар(ів) : 0.00UAH

Блог

Ремонт горизонтальних і вертикальних жалюзі своїми руками

Горизонтальні жалюзі це відмінний засіб сонцезахисту, а завдяки алюмінієвим комплектуючих такі вироби можуть прослужити тривалий час, але періодично деякі частини жалюзі можуть виходити з ладу з різних причин, наприклад, недбале поводження або випадковості. В такому випадку можна ремонтувати горизонтальні жалюзі своїми руками.

Основні типи поломок горизонтальних жалюзі

  1. Поломка гачків, на яких кріпиться тростину управління - гачки є пластикову деталь, яка відчуває на собі часті навантаження і при різких рухах гачки легко ламаються і управляти жалюзі стає неможливо. Гачки фіксують тростини, які служать для повороту ламелей і без гачка відповідно повертати ламелі буде неможливо.
  2. Поломка тростини управління - тростину, яка фіксується в гачках управління досить тендітна частина жалюзі, яка легко може зламатися при невеликих ударах або падіннях.
  3. Поломка механізму управління - механізм встановлений в карнизі і для його заміни потрібно часткове розбирання вироби.
  4. Поломка нижніх фіксаторів - в нижній частині вироби за бажанням замовника може встановлюватися система нижньої фіксації, вона потрібна для утримання всіх ламелей в площині вікна.

Гачки і палички для горизонтальних жалюзі це найпоширеніші частини конструкції, які не вимагають розбирання жалюзі і особливих навичок для заміни, досить зачепити новий гачок на механізм і уставити в нього тростину.

Перед заміною комплектуючих потрібно попередньо купити гачки і палички для жалюзі, після чого встановити їх на виріб.

Заміна або ремонт фіксаторів - перед заміною фіксаторів потрібно замовити комплект нижньої фіксації для горизонтальних жалюзі, в нього входять спеціальні заглушки, які встановлюються на нижню планку, а також дві засувки які кріпляться на віконній рамі і утримують виріб в площині вікна.

Види несправностей вертикальних жалюзі

Ремонт вертикальних жалюзі відрізняється від інших видів виробів тому як вони мають свої конструкційні особливості. Розглянемо кілька варіантів поширених поломок серед вертикальних жалюзі.

  1. Обрив нижньої сполучної ланцюга.
  2. Обрив ланцюга управління.
  3. Заміна вантажів тканини.
  4. Заміна вішалок (плічок) на ламелях.

Купити комплектуючі для ремонту вертикальних жалюзі можна на нашому сайті в розділі "комплектація".

Слід пам'ятати, що вертикальні жалюзі відрізняються шириною ламелей і відповідно комплектуючими до них. Для визначення, які саме жалюзі у вас, досить заміряти ширину тканини вона може становити або 89мм, або 127мм. Тепер, коли ви визначилися які у вас ламелі можна без праці придбати комплектуючі для вертикальних жалюзі за вигідною ціною.

Розглянемо докладніше варіанти ремонту основних поломок вертикальних жалюзі.

  1. При обриві сполучної ланцюга, необхідно від'єднати її від обважнювачів тканини звільнивши тим самим місце для нового ланцюга. Зверніть увагу, ланцюг в вертикальних жалюзі розміщена з двох сторін вироби і при заміні потрібно проводити заміну по обидва боки. Ланцюг для жалюзі 89мм і 127мм відрізняється за кількістю зачепів, чим ширше ламель, тим далі зачепи будуть знаходитися один від одного. Зачепи на ланцюгу необхідні щоб зафіксувати сполучну ланцюг на вантажах тканини.
  2. Заміна вантажів тканини. Заміна нижніх обважнювачів в вертикальних жалюзі найчастіше проводиться через поломки бічних вушок, за які фіксується нижня ланцюг. Пішли, можуть бути отломлени при незначних ударах ламелей тому як вантажі виготовлені з пластику, тому можуть пошкодитися. Для заміни вантажів досить від'єднати їх від нижньої ланцюга, і вони легко дістаються зі спеціальних кишеньок в тканини, після чого на їх місце вставляються нові вантажі. Зверніть увагу, що повна заміна всіх вантажів на виробі не потрібно, достатньо замінити тільки пошкоджені.
  3. Заміна плічок - плечики або вішалки для тканини зашиті в верхній частині тканини і потрібні для фіксації ламелей в карнизі. Плічка замінюються аналогічно вантажам тканини, досить дістати старі плечики і на їх місце вставити нові, після чого ламель повертається на своє місце. Зверніть увагу, плечики в ламелі зашиваються часто на виробництві в момент виготовлення ламелей, якщо плечики були зашиті без додаткового простору, то заміна буде неможлива тому як нові плечики просто не встаючи в ламелі.
  4. При обриві ланцюга управління потрібно зняти ламелі з карниза, щоб уникнути їх пошкодження, після чого демонтується сам карниз. Далі потрібно зняти бічну пластикову кришку з механізму і демонтувати пластмасову шестерню, на яку встановлюється ланцюжок. Далі на шестерню одягається нова ланцюжок, і шестерня повертається на своє початкове місце, потім виріб збирається в зворотному порядку аналогічно розбиранні.

Підсумок. Ми розглянули кілька популярних варіантів поломок вертикальних і горизонтальних жалюзі. Як бачите полагодити виріб досить легко при наявності необхідних комплектуючих. А для заміни не потрібні особливі навички, досить скористатися інструкцією на нашому сайті і цього буде достатньо.