Блог

Види сонцезахисних систем - особливості та відмінності вертикальних жалюзі

Захист вікон від сонця і цікавих поглядів вимагає раціонального підходу. Жалюзі з тканини вертикальні гідно прикрашають інтер'єр приміщення і захищають його від сторонніх глядачів. Дизайнери знайшли виробам інше застосування. Ними розбивають простір на зони, декорують площині і закривають зайві отвори або сантехнічні вузли.

Види вертикальних жалюзі

Жалюзі такого типу мають просту конструкцію. Вертикальн смужки кріпляться до карниза за допомогою бігунків, які переміщують ламелі вздовж карниза і навколо своєї осі. Класифікація виробів базується на наступних відмінностях:

  • Система маніпуляції ламелями - смужки можуть збиратися до центру, розходитися по сторонам на дві рівні частини, стягуватися вправо або вліво;

Матеріали ламелей - елементи конструкції виготовляють з поліестеру різної якості і щільності, дуже дорогі вироби - з натуральних тканин;

  • Ширина ламелей - виготовляють вертикальні жалюзі з ламелей шириною 89 мм. і 127 мм.

Дизайнери рекомендують для приватних будинків використовувати вироби з меншою шириною, а для офісних приміщень - з більшою. Таке рішення дозволяє досягти позитивних результатів в розстановці акцентів. Тонкі смуги візуально збільшать висоту стелі будинку, зроблять його більш просторим. Широкі ламелі в офісному приміщенні підвищують комфорт, прибираючи почуття порожнечі і роблячи простір компактним.

Переваги вертикальних сонцезахисних систем

Вертикальні жалюзі на пластикові вікна мають більше позитивних сторін, ніж негативних властивостей. Плюсами установки вважаються:

  • захист від променів сонця в пекучу сезон року;
  • збереження приватності особистого життя;
  • установка в приміщеннях будь-якого призначення (будинок, офіс, державна установа будь-якої сфери);
  • можливість різних варіантів установки (на стелю, на стіну, у віконний отвір);
  • довговічність;
  • широкий асортимент квітів, матеріалів, текстур;
  • можливість придбати вироби потрібного розміру і конструкції;
  • простота в догляді (ламелі покриті антистатичним розчином, який відштовхує пил);
  • доступна вартість.

Негативні характеристики виробів можуть варіюватися в залежності від сумлінності виробника і якості використовуваних матеріалів і систем.

5 правил правильного вибору вертикальних жалюзі

Щоб не помилитися з вибором, краще купувати вертикальні жалюзі на вікна, які відповідають наступним вимогам:

  1. Надійні розсувні механізми - від якості поворотної системи залежить термін і комфорт користування жалюзі.
  2. Матеріал і колір ламелей повинен гармоніювати з внутрішнім оформленням кімнати.
  3. Відсоток затінення повинен бути пропорційним ступеня освітленості кімнати.
  4. Шукайте продавців, які продають власну продукцію - це дешевше, можливий варіант ремонту в разі поломки, часто відсутні приховані платежі у вигляді додаткової покупки карниза, кріплень, бігунків і ін.
  5. Якісні конструкції виготовляються на алюмінієвому карнизі і з металевими грузиками, дешеві пластикові аналоги мають значно менший термін експлуатації.