Блог

Поради дизайнерів з вибору римських штор

Римські штори нечасто прикрашають вікна сучасних приміщень, хоча мають масу переваг в порівнянні з класичними елементами у вигляді важких портьєр, громіздких тюлів і вигадливих ламбрекенів.

Римські сонцезахисні системи - це лаконічність, екстравагантність, стиль і простота. За такими виробами просто доглядати, вони виготовляються у множині конструкційному і колірну розмаїтість. Якщо простота в інтер'єрі - не найкращий варіант оформлення для конкретної кімнати, виробники пропонують каскадні римські штори, які надають романтичності завдяки витонченим спадаючим фалди.

До основних переваг штор відносяться унікальність в оформленні приміщень будь-якого призначення, кращий захист від палючого сонця, економія місця, простота монтажу і експлуатації.

Римські штори в приміщеннях різного призначення

Римські штори відмінно створюють настрій в будь-яких приміщеннях, в незалежності від стилю інтер'єру.

Для кухні краще вибирати вироби з штучного матеріалу в тон стін або гарнітура, можна з тематичним малюнком.

Римські штори в морському стилі відмінно підійдуть для спальні, вітальні або кабінету, створюючи ефект простору, свіжості.

Дитячу кімнату можна облаштувати яскравими виробами з мультяшними героями.

В офісному приміщенні римські штори ідеально підкреслюють стриманість обстановки, надають особливий стиль.

10 правил вдалого вибору римських штор

Щоб вдало вибрати римські штори в кімнату, інтер'єрні дизайнери рекомендують дотримуватися наступних правил:

  1. Вибирати вироби з сучасних синтетичних або комбінованих тканин, які довгий період зберігають вигляд новизни, не вбирають запах, відштовхують пил і бруд.
  2. Віддавати перевагу виробам, використання яких буде приносити максимальний комфорт - виробам з ручним регулюванням або з системою дистанційного керування.
  3. У маленькій кімнаті встановлювати вироби в колір стін для візуального розширення простору.
  4. Смугасті штори з вертикальною смужкою додають висоти стелі, горизонтальні - розширюють приміщення.
  5. При наявності множинних дрібних предметів декору краще зупинитися на однотонних шторах.
  6. Встановлювати римські штори у вітальні, кухні, спальні або вітальні з матеріалу такої щільності, яка буде пропускати потрібну кількість світла.
  7. При лаконічному інтер'єрі можна зробити акцент за допомогою яскравих віконних штор з малюнком, прикрашених мереживом, бісером, камінцями і ін.
  8. Правильний вибір варіанта монтажу виробів дозволить не тільки виграти простір, але і доставити зручність користування вікном: варіант кріплення до стелі відкриє доступ до кватирці, кріплення у віконному отворі при широкому підвіконні дозволить виграти десяток сантиметрів простору, що особливо важливо в маленьких приміщеннях.
  9. При сильному сонячному освітленні в кімнаті рекомендується встановлювати подвійні штори, одна частина яких буде захищати кімнату від сторонніх поглядів, а інша - затемнювати приміщення.
  10. Вибирати вироби згідно геометрії віконного отвору, щоб штори ідеально поєднувалися по висоті і ширині.