Блог

Чому римські штори так популярні?

Римські штори популярні в багатьох країнах світу, включаючи Європу і США. Це обумовлено тим, що сучасні дизайнери інтер'єрів диктують простоту і лаконічність форм в поєднанні з функціональністю. Римські штори відповідають цим вимогам, перевершуючи багато інших варіанти для оформлення віконного отвору.

Різновиди римських штор

Виробники пропонують 4 основні види штор.

  1. Класичний, що представляє собою готове полотно тканини з гладкою поверхнею, що збирається в горизонтальні складки при підйомі. Штори римські готові в класичному виконанні відрізняються рівномірним складанням полотна знизу.
  2. Каскадний, що втілює ошатність і розкіш. Такий тип при підйомі штори формує легкі каскадні складки, а в розкритому стані - рівномірні складки по низу полотна.
  3. Безкаркасний (римські штори на липучках). У зібраному вигляді дозволяють отримати рівномірні складки по центру і країв полотна, що нагадує ламбрекен.
  4. Подвійний. В такому випадку римська штора складається з двох полотен по системі «День-ніч» (коли користувач може регулювати ступінь освітлення приміщення в будь-який час доби).

Вибір відповідного варіанту штор повинен грунтуватися на індивідуальних вимогах і відповідно створеного інтер'єру в приміщенні.

Вигідне застосування римських штор

Такі штори можна застосовувати в будь-якому приміщенні: кухня, дитяча, спальня, вітальня і т.д. При цьому головне - правильний підбір тканини, яка дозволить обіграти простір і наділити його новими, якісними характеристиками.

Використовувати римські штори актуально, якщо:

  • площа приміщення невелика - це дозволить заощадити простір;
  • поруч з віконним прорізом розташовані меблі;
  • в житловому приміщенні багато вікон;
  • підвіконня використовується в якості робочого столу.

Римські штори в смужку зможуть візуально зробити віконний проріз більше, незалежно від того, вертикальні смуги або горизонтальні. А надати більшого шарму в вітальні можна за допомогою моделей з великим малюнком або квітковим принтом.

6 причин популярності римських штор

Римські штори полюбилися багатьом користувачам і це обумовлено 6 ключовими факторами.

  1. Універсальність застосування, що дозволяє використовувати їх в житловому будинку, офісі, готелі і т.п.
  2. Естетичність, що дозволяє їм служити як в ролі окремого елемента інтер'єру, так і його доповнення.
  3. Функціональність, що дозволяє не тільки виглядати їм красиво, але і надійно захищати будинок від яскравих сонячних променів.
  4. Різноманітність форм, кольорів і фактур, здатне задовольнити будь-які побажання і смаки.
  5. Простота догляду. Вони не вимагають додаткових зусиль з боку користувача, щоб бути чистими.
  6. Доступність. Цінові пропозиції магазинів з римськими шторами дозволяє обзавестися таким важливим атрибутом кожної людини.

Дивлячись на ряд позитивних сторін і доводів на користь римських штор, варто відзначити і підсумувати, що вони ще довго будуть залишатися в тренді.