Блог

Огляд тканинних ролет день-ніч. Різновиди систем і специфіка тканин

У сучасних інтер'єрах часто віддається перевага високоефективним сонцезахисним системам, наприклад, рулонні штори або день ніч, а також плісе та римські штори. Такі системи відносяться до високоефективних тому як поєднують максимальний функціонал тканин з компактними системами і простотою в догляді за шторами. Також серед рулонних штор є безліч різноманітних варіантів тканин які дозволяють підібрати виріб під різні стилі інтер'єру при цьому, не втрачаючи функціональності.

Основні характеристики штор день-ніч

Штори день-ніч застосовуються в будь-якому стилі інтер'єру і прекрасно підходять для будь-яких приміщень, будь то спальня, вітальня, дитяча, балкон або лоджія, а також кухня та інші види інтер'єрів. Тканинні ролети досягають своєї функціональності завдяки безлічі варіантів монтажу, як на стулку, так і на стіну або на стелю або всередині отвору.

Сучасні системи день-ніч на ринку вже досить тривалий час і досить відомі серед рулонних штор, але ще не всі покупці знають про такі системи і про їх основні переваги, тому ми вирішили розглянути варіанти в даній статті.

Штори на системі день ніч відносяться до одних з найкращих варіантів сонцезахисту, так як поєднують в собі максимальну функціональність і зручність використання, а також поєднують функції штори і тюль. Розглянемо кілька основних переваг:

  1. Компактність систем. Всі системи день-ніч створені з урахуванням сучасних допусків для пластикових вікон і з легкістю встановлюються на всі типи стулок.
  2. Простий монтаж. Система поставляється в готовому вигляді, для монтажу потрібно закріпити карниз за допомогою 4-х саморізів і виріб готовий до роботи. При додаванні фіксації струн або напрямних потрібно зафіксувати нижні натяжители для струни або ж змонтувати направляючі.
  3. Простота в догляді. Всі тканини для систем день-ніч покриваються спеціальною пилевідштовхуючий просоченням і захищають полотно від вигорання. Отже, штора вже з заводу підготовлена ​​до тривалого впливу сонячного світла і не накопичує пил, що полегшує догляд за виробом.
  4. Тканини не мають шкідливих речовин і не виділяють шкідливих випарів при нагріванні, а значить, можуть встановлюватися як на кухні, так і в дитячій кімнаті.
  5. Великий асортимент тканин і систем. Системи виготовляються з комплектуючих під колір сучасних вікон будь то горіх, махагон або золотий дуб і після установки карниз штори не буде виділятися на вікні, а гармонійно його доповнює. Також завдяки безлічі видів тканин є можливість з легкістю підібрати як колір, так і фактуру виробів під різні види інтер'єрів.

Основні відмінності день-ніч від інших видів сонцезахисних систем

Штора день-ніч відрізняється від рулонних штор конструкцією системи і особливою тканиною. У таких системах тканину розташована в два шари один з шарів постійно зафіксований, а другий намотується на вал, ніж дозволяє регулювати світловий потік або змінити положення тканини в день чи ніч. Основною особливістю таких систем є можливість пропускати світло в приміщення, не відкриваючи при цьому світловий отвір (тюль працює аналогічним чином). У положенні "день" тканинні смуги встановлюються один напроти одного і залишають просвіти в прозорих ділянках, завдяки чому штора пропускає велику кількість світла в приміщення, хоча при цьому тканину залишається закритою. У положенні ніч штора повністю закриває вікно тканинними смугами і не пропускає сонячне світло. Слід враховувати, що тканина має власні значення світлопроникності і навіть при положенні "ніч" штора все ще частково пропускає світло в приміщення. Щоб домогтися ефекту повного затемнення слід застосовувати тканини blackout в яких тканини знаходяться на спеціальній прогумованої основі і повністю не пропускають світловий потік. Ми не рекомендуємо застосування таких тканин без необхідності затемнення приміщення на 100% інакше штору завжди доведеться тримати в положенні "день" або повністю відкритою, щоб в денний час отримувати достатню кількість світла в кімнаті.

Види систем день-ніч

Системи штор день ніч діляться на два основних види, це відкриті і закриті. У відкритому варіанті систем вал з тканиною видно неозброєним поглядом і механізми легко розглянути на вікні. У закритих системах застосовується спеціальний захисний короб, який приховує вал з тканиною і механізми, виходить на вікні розміщена алюмінієва касета, в якій знаходиться тканину і ніяких зайвих елементів. Також закриті системи комплектуються алюмінієвими направляючими плоскими або П-образними в залежності від обраної системи. Направляючі дозволяють приховати бічні просвіти між тканиною і стулками, а також утримують тканину при установці штори на откривние стулки (тканина не буде бовтатися при відкриванні стулки або установці її в режим провітрювання).

Важливий момент. Ми є виробником сонцезахисних систем, завдяки чому самі відповідаємо за якість виробів і правильність в розмірах. При оформленні замовлення ви вказуєте параметри в міліметрах, і штора буде в точності їм відповідати. Якщо ж ви стикаєтеся з продавцем, який стверджує що потрібно підрізати вал або вкоротити тканину, це значить, виріб уже було виготовлено в готовому розмірі, і ви самі підганяєте його під себе. Це неправильний підхід в разі рулонних штор тому як підрізати тканини правильно в домашніх умовах практично неможливо. При виготовленні використовується високоточне обладнання, яке не дає тканини Кошлатий після обрізки і нарізає її по строго рівним лініям для забезпечення належного функціонування системи.

Підсумок

Системи день-ніч це сучасна заміна класичним рулонних штор, яка позбавлена недоліків, а також володіє широким функціоналом в порівнянні з іншими видами сонцезахисних систем. Ми рекомендуємо дані види штор як заміну для застарілих конструкцій і при створенні сучасних інтер'єрів.